Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Breda vrijdag 7 april 2006

BREDA, 7 april 2006

Jeugdige winkeldieven houden politie bezig

BREDA: De politie heeft donderdagmiddag twee Bredase jongens van 12 en 13 jaar aangehouden in een winkel aan de Charleroistraat. Dat gebeurde rond 14.45 uur. Het tweetal wilde een pakje shag meenemen zonder te betalen. Het duo bekende op het politiebureau de diefstal. Na verhoor zijn ze overgedragen aan hun ouders.

BREDA: Twee meisjes van 13 jaar (beide uit Breda) liepen eveneens donderdagmiddag tegen de lamp in een warenhuis aan de Karrestraat. Het tweetal wilde rond 15.15 uur kleding stelen en was in een pashokje bezig de veiligheidslabels eraf te halen. De kleding scheurde echter waarna de meisjes de kleding wilde terughangen in het rek. De bedrijfsleider van het warenhuis heeft vervolgens de politie gebeld in verband met vernieling. Het duo is aangehouden en bekende de plannen met de kleding. Na verhoor mochten hun ouders hen ophalen.

Hennepkwekerij aan de Heerbaan opgerold

BREDA: Op een bedrijfsterrein aan de Heerbaan heeft de politie vrijdagochtend een hennepkwekerij opgerold. In twee zeecontainers werden rond 10.00 uur circa 450 oogstrijpe hennepplanten aangetroffen. De planten en bijbehorende apparatuur zijn in beslaggenomen. Bij de inval is niemand aangehouden. De hulp van de brandweer werd ingeroepen om de sloten van de containers te verwijderen.

Bredanaar (22) met hennep en wapenstok aangehouden

BREDA: Een 22-jarige Bredanaar is donderdagavond rond 21.15 uur aangehouden. De man zat in zijn geparkeerde auto aan het Wagemakerspark. In de auto troffen agenten enkele zakjes hennep en een wapenstok aan. De politie reageerde op een melding van een oplettende buurtbewoner die het gedrag van de man in zijn auto vreemd vond. De verdachte deed afstand van de in beslaggenomen hennep en wapenstok.

Inbreker (40) op heterdaad betrapt

BREDA: Een 40-jarige Engelsman is donderdagnacht rond 02.45 uur op heterdaad betrapt bij een inbraak in een woning aan de Tramsingel. De man had een raam aan de voorzijde van de woning in geslagen. Achter dat raam stond een computer en aanverwante apparatuur. Op een melding van de bewoner van het pand konden agenten de inbreker aanhouden. Tijdens de fouillering op het bureau bleek de man nog een flink keukenmes op zak te hebben. De Engelsman is in verzekering gestel.

Bredase fietsster mishandeld in voetgangersgebied ondanks vrijstelling

BREDA: Een 49-jarige inwoonster van Breda heeft vrijdag bij de politie melding gemaakt van mishandeling. De vrouw heeft een vrijstelling om te fietsen door het voetgangersgebied in het centrum van de stad, normaal gesproken verboden terrein voor rijwielen. Die vrijstelling is verleend door de gemeente Breda op medische gronden. Aan de fiets van de vrouw is niets bijzonders waar te nemen. De afgelopen weken heeft de vrouw echter twee keer een klap tegen haar lichaam gehad van een kennelijk iets te overijverige burger die zijn steentje wilde bijdragen aan de handhaving op het fietsverbod in de binnenstad. De Bredase heeft aan de mishandeling geen letsel overgehouden. Uiteraard waardeert de politie betrokkenheid en zelfredzaamheid van burgers, maar niet op deze manier. Ook al is uiterlijk niets waar te nemen van de vrijstelling, de Bredase heeft het volste recht om te fietsen door het voetgangersgebied, op basis van de haar verleende vrijstelling.

Verkeerscontrole werkgebied Tuinzigtlaan

BREDA: Agenten van team Tuinzigtlaan hebben donderdag op diverse locaties in hun werkgebied een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 48 bekeuringen uitgeschreven bij controles aan de Haagweg, de Ettensebaan, de Tuinzigtlaan en de Meidoornstraat. De 48 bonnen zijn als volgt onderverdeeld: 11 voor snelheid, 33 voor het niet dragen van de gordel, 2 voor het bellen in de auto, 1 voor het niet kunnen tonen rijbewijs en 1 voor het negeren van een stopverbod.

Ontruiming Korte Brugstraat na gaslekkage

BREDA: De politie heeft rond 12.15 uur diverse winkelpanden aan de Korte Brugstraat ontruimd in verband met een gaslek. Bij werkzaamheden in een winkelpand werd een gasleiding geraakt, waarna agenten overgingen tot het afzetten van het bewuste gebied voor alle publiek. Ook winkeliers moesten hun pand uit. Na circa een uur werd het gebied weer vrijgegeven door de brandweer en konden betrokkenen weer terug. De gasleiding heeft een noodleiding gekregen.

Auteur: Andre van den Hul