Politie Hollands Midden


Datum: 7 april 2006

---

Voorhout Toezicht schoolroute

In het kader van de verkeersveiligheid bij scholen heeft de politie vrijdagmorgen, 7 april, toezicht gehouden bij de voetgangersoversteekplaats op de Oosthoutlaan nabij de scholen 'De Regenboog' en de 'De Achtbaan'. Met name werd er gelet op het rijgedrag van automobilisten ten opzichte van overstekende voetgangers. In een uur werden zo'n 200 bestuurders geteld. Zestien van hen kregen een proces verbaal. Zij gaven geen voorrang aan voetgangers op het zebrapad.

Bodegraven Uitgebreide verkeerscontrole
De politie heeft op vrijdag 7 april een uitgebreide verkeerscontrole gehouden op het Nespad in Bodegraven. In samenwerking met het KLPD, de douane, de Inspectie van Verkeer en Waterstaat, de ANWB en agenten van het korps Hollands Midden werd de controle uitgevoerd. Er werd onder andere gecontroleerd op de technische staat van het voertuig, het dragen van een gordel, (mis)bruik van alcohol en het kunnen tonen van de juiste papieren. Agenten schreven ongeveer 50 bekeuringen uit voor diverse overtredingen. Door samen met partners te werken kan er op alle aspecten van de verkeersveiligheid gecontroleerd worden.

Nieuwerkerk aan den IJssel Jongen van brommer geslagen, getuigen gezocht
De politie is op zoek naar een man die een 16-jarige jongen uit Nieuwerkerk aan den IJssel van zijn brommer heeft geslagen. De jongen reed op vrijdag 7 april, omstreeks 7.50 uur, over de Dorpsstraat net over het ophaalbruggetje richting de Parallelweg. Daar haalde hij een man in die hem achterop zijn helm sloeg. De jongen raakte uit balans en viel met zijn brommer op de stoep. De politie is een onderzoek naar het voorval gestart en verzoekt getuigen zich te melden bij de politie. In het bijzonder is de politie op zoek naar een man die na het voorval naar de jongen was toegelopen en hem gevraagd had hoe het met hem ging. Mogelijk dat deze man iets meer kan vertellen.


Reeuwijk/ Gouda Aanhouding na gevaarlijk rijgedrag

De politie heeft vrijdag 7 april omstreeks 11.15 uur een 14 jarige Gouwenaar aangehouden. Een motoragent zag de jongen op een bromfiets rijden over de Zoutmansweg. Omdat de bijrijder geen helm droeg is de motoragent de twee achterna gereden. Bij het zien van de agent verhoogde de jongen zijn snelheid en negeerde daarbij het rode verkeerslicht op de kruising met de Nieuwdorperweg. De bromfietser vervolgde zijn weg via het industrieterrein Zoutman in Reeuwijk naar de Omloopkade in Gouda. Hij reed daarbij over fiets- en voetpaden waardoor voetgangers en fietsers opzij moesten om aanrijdingen te voorkomen. Toen de motoragent dichter genaderd was probeerde de bromfietser door slingerende bewegingen te maken te voorkomen dat de motoragent hem voorbij zou rijden. Ondanks aanroepen van de agent bleef de bromfietser doorrijden. Bij de Keenwerf stapte de bijrijder af en rende direct weg. De bestuurder reed opnieuw met hoge snelheid in de richting van het Beemdgras waar hij vervolgens via brandgangen probeerde te ontkomen. De bromfietser wist nog het grasveld bij het Watergras op te rijden, echter bij het nemen van een bocht naar rechts ging hij door zijn snelheid onderuit. De agent heeft hierop de bromfietser aangehouden voor de diverse verkeersovertredingen. Ook is de inmiddels achterhaalde bijrijder een bekeuring toegezegd voor het niet dragen van de helm.

--- einde berichten ---


Postbus 4240 ( Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459801
Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --