Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom vrijdag 7 april

BERGEN OP ZOOM, 7 april 2006

Twee mannen aangehouden voor brandstichting

STEENBERGEN: De politie heeft twee aanhoudingen verricht in het onderzoek naar de brand aan de Dambustersstraat op zondagmiddag 26 maart. De brand was ontstaan doordat in een gedeelte van het bedrijvenverzamelcomplex een hennepkwekerij was gevestigd. De brand was van zodanige omvang dat deze werd bestreden door 5 tankautospuiten; de brandweer van Steenbergen werd daarbij ondersteund door eenheden van omliggende korpsen. De politie stelde een onderzoek in naar de eigenaar van de hennepkwekerij en de droogruimte voor henneptoppen, die in een aangrenzende ruimte werd aangetroffen. Aan de hand hiervan hield de politie twee 27-jarige mannen uit Bergen op Zoom aan. De twee zijn na verhoor in afwachting van verder onderzoek in vrijheid gesteld.

Bekeuringen bij verkeerscontroles

STEENBERGEN: De politie hield op vrijdag 7 april verschillende verkeerscontroles in de genoemde gemeente. Hierbij lag het accent op onder andere het dragen van de autogordel en het rijden in strijd met een geslotenverklaring. De controles vonden plaats op onder andere de Burgemeester van Loonstraat, de Franseweg, de Kruislandsedijk en de Kade. De volgende bekeuringen zijn uitgedeeld.

8x niet dragen van de gordel

1x geslotenverklaring

1x niet op de eerste vordering tonen van het rijbewijs 5x snelheidsovertreding
17x rijden in strijd met een geslotenverklaring

1x niet volgen van een bromfietspad
7x overschrijding van de constructiesnelheid (bromfiets)
1x niet in het bezit zijn van bromfietscertificaat
2x niet handsfree bellen

1x inhalen over een doorgetrokken streep

1x auto niet verzekerd

Ook is één minderjarige jongen aangehouden, omdat hij bovenop een bushokje zat. De jongen is na verhoor met een HALT-verwijzing in vrijheid gesteld.

Tas gestolen uit winkel

STEENBERGEN: Op donderdag 6 april is er tussen 12.00 uur en 15.00 uur uit het kantoor van een winkel in de Grote Kerkstraat een tas van een medewerker ontvreemd. De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal en raadt ondernemers aan persoonlijke bezittingen in een goed afgesloten ruimte op te bergen.

Jongen (14) mishandeld op straat

BERGEN OP ZOOM: Op donderdag 6 april fietste omstreeks 18.30 uur een 14-jarige jongen uit Bergen op Zoom over de Pater Keesterstraat richting de Erasmuslaan. Op een gegeven moment kwam er een jongen naar hem toe en trapte tegen zijn fiets. De 14-jarige jongen viel hierdoor van zijn fiets. Nadat hij was opgestaan sloeg de andere jongen hem in het gezicht. Hier hield hij licht letsel aan over. De politie heeft aangifte opgenomen van mishandeling en stelt een onderzoek in.

58 bekeuringen bij snelheidscontrole

OUD GASTEL: Op donderdag 6 april hield de politie tussen 08.25 uur en 14.45 uur een snelheidscontrole aan de Kralen. 2719 bestuurders zijn gecontroleerd, hiervan waren er 58 in overtreding.

Politie onderzoekt bedreiging winkelmedewerkster

ROOSENDAAL: Op donderdag 6 april is omstreeks 18.00 uur een medewerkster van een winkel aan de Philipslaan bedreigd. De 19-jarige vrouw uit Roosendaal had een conflict met een klant over wisselgeld. De man werd hierbij erg agressief en bedreigde de vrouw zowel verbaal als met gebaren en bespuugde haar. Ook probeerde hij winkelwaar weg te nemen, maar werd tegengehouden door winkelmedewerkers. De politie heeft aangifte opgenomen van bedreiging en stelt een onderzoek in.

Meisje (15) mishandeld door onbekende man

ROOSENDAAL: Een 15-jarige Roosendaalse was op donderdagavond 6 april op bezoek in een woning aan de Amberberg. Toen ze naar buiten liep kwam er een man aan. Hij schold het meisje uit. Toen het meisje hier een opmerking over maakte, stapte de man boos in zijn auto en reed op het meisje in. Ze wist de auto te ontwijken en schopte tegen de auto. De man stopte en stapte uit. Het meisje werd bang en is terug de woning ingelopen. De man volgde haar en heeft haar in de woning in het gezicht geslagen. De bewoner van het huis heeft de man weggestuurd. De politie werd gealarmeerd. De man was op dat moment al verdwenen. De politie zal aangifte opnemen van het slachtoffer en stelt een onderzoek in.

Bedrijfsinbraken

ROOSENDAAL: Onbekenden braken op vrijdag 7 april tussen 00.30 uur en
01.00 uur in bij een bedrijf aan de Ettenseweg. Onbekenden vernielden aan de voorzijde van het pand een ruit en namen een computerkast weg. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een sporenonderzoek in.

ROOSENDAAL: Ook op vrijdag is er rond 01.00 uur ingebroken in een pand aan de Driehoekstraat. De daders gooiden een ruit van het bedrijf in en namen een klein geldbedrag weg. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en stelt een sporenonderzoek in.

Insluiping in woning

HEERLE: In de nacht van donderdag 6 april op vrijdag 7 april zijn onbekenden ingeslopen in een woning aan de Wilgenstraat. De bewoners hadden bij het slapengaan het huis niet afgesloten. Onbekenden zijn de woning binnen gegaan en hebben onder andere een digitale camera weggenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg