Vereniging Nederlandse Gemeenten

Vng en vereniging sport en gemeenten sluiten samenwerkingsconvenant

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) willen als belangenbehartiger van gemeenten hun taken op het terrein van de sport nader op elkaar afstemmen. Om de afspraken te bevestigen ondertekenden Wim Kuiper, directieraadslid van de VNG en Peter van der Velden, voorzitter van de VSG een samenwerkingsconvenant.

De VNG en de VSG hebben afgesproken dat de VGS een adviesfunctie krijgt in de bestuurlijke onderhandelingsdelegatie van de VNG. De VNG kan daarnaast voor advies gebruik maken van de platformfunctie van de VGS. Verder is afgesproken dat beide partijen elkaar gevraagd en ongevraagd adviseren, zo mogelijk in elkaars commissies participeren en van elkaars netwerk gebruik maken om gemeenten te betrekken bij hun activiteiten.

De Vereniging Sport en Gemeenten behartigt de belangen van de gemeenten in de sport op beleids- en vakinhoudelijke themas en richt zich op de belangen van gemeenten vanuit sportperspectief. De VNG behartigt de belangen van de gemeenten in de sport op politiek-bestuurlijke niveau en op beleidsmatige themas vanuit een breed perspectief.