2e perbsericht van vrijdag 7 april 2006

Eindhoven, 07-04-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie arresteert fietsendief

De politie heeft vrijdagochtend rond 10.30 uur een man van 33 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op de Piuslaan. Een agent-in-burger had kort daarvoor gezien dat de man bij een winkel aan de Roostenlaan een daar gestalde fiets had weggehaald en er mee wegreed. Hij is er achteraan gegaan. Gewaarschuwde agenten zagen de verdachte vervolgens op de Piuslaan fietsen, waar hij door hen werd aangehouden. De man bleek ook een bolletje cocaïne bij zich te hebben. Hij is na verhoor met een proces-verbaal weer heengezonden.

Eindhoven: Illegale plakker door politie opgepakt

Een man van 25 jaar uit Breda is vrijdagochtend rond 7.45 uur op de Demer aangehouden door de politie. Een politieman zag dat de man daar posters aan het plakken was op een illegale plakplaats. De verdachte is door hem aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal weer heengezonden.

Eindhoven: Politie zoekt getuigen beroving

Op de Demer is vrijdagochtend rond 2.00 uur een man van 24 jaar uit Eindhoven beroofd. Toen hij daar liep, kwamen er twee mannen op hem af. Eén van hen bedreigde hem met een mes en eiste geld. De man heeft hem tien euro meegegeven, waarna de daders er vandoor gingen. De ene verdachte is een 18- tot 25-jarige man van ongeveer 1,86 meter lang met een lichtgetinte huidskleur. Hij heeft een breed postuur en zwart haar. Hij droeg een zwarte leren jas. De andere man heeft een donkergetinte huid, is tussen de 18 en 25 jaar oud, en ongeveer 1,75 meter lang. Hij heeft een slank postuur en had zwart rasta haar. De man droeg een zwarte lange jas, witte schoenen en had een witte pet op. De politie verzoekt getuigen of mensen die weten wie en/of waar de verdachten zijn, zich te melden bij de politie in Eindhoven-Centrum via 0900-8844.

Best: Inbraken in woningen

In de wijk Hoge Akkers is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken in een aantal huizen. Dat gebeurde onder meer in de J.J. de Vlamstraat, de J.J. Wintermansstraat en de Past. W. Hellemonsstraat. Bij de politie zijn tot vrijdagmiddag zeven aangiften binnengekomen. De buit bestond vooral uit geld. Er is geen inbraakschade, want in alle gevallen zijn de voordeuren via de brievenbus opengehengeld. Dat kan worden voorkomen door het voordeurslot extra op slot te draaien (nachtstand) of door een extra knip of schuif aan de binnenkant van de voordeur aan te brengen.