Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (07/04/06)

OOSTERHOUT NB, 7 april 2006

Overval op restaurant annex woonhuis

WAALWIJK: In de nacht van donderdag 6 april op vrijdag 7 april omstreeks middernacht heeft een aantal mannen een overval gepleegd op een Chinees restaurant en het bijbehorende woonhuis in de Bernhardstraat. Ten tijde van de overval was er een mannelijke oppas in de woning aanwezig en lagen er enkele kleine kinderen in huis te slapen.
De 31-jarige oppas werd plotseling overmeesterd door 5 à 7 mannen van vermoedelijk Chinese afkomst. Na onderzoek bleek dat zij een toegangsdeur van het restaurant hadden geforceerd. De oppas werd vastgebonden en geblindeerd, waarna de mannen de woning en het restaurant doorzochten. Ze gingen er vervolgens vandoor met onder andere geld en sieraden. Toen de ouders omstreeks 04.30 uur thuis kwamen, hebben zij de oppas gekalmeerd en de politie gewaarschuwd. De kinderen hebben niks gemerkt van de overval. De politie is een onderzoek gestart en verricht onder andere een buurtonderzoek en een sporenonderzoek. Ook komt de politie graag in contact met mensen die menen iets verdachts te hebben gezien in de omgeving van het restaurant. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.
Het is ook mogelijk om anoniem informatie te verstrekken via de meldlijn Meld Misdaad Anoniem. Deze meldlijn is bereikbaar op 0800-7000. Bellers hoeven hun naam niet te noemen en ook de nummerweergave is voor dit speciale telefoonnummer buiten werking gesteld. Verder worden geen bandopnames van de telefoongesprekken bewaard. De medewerkers van de landelijke meldlijn geven de binnengekomen informatie direct door aan de politiekorpsen in het land. Aan de hand van binnengekomen tips rechercheert de politie verder.

Man aangehouden na veroorzaken aanrijding onder invloed

LOON OP ZAND: Donderdag 6 april omstreeks 15.00 uur vond op de kruising van de Hoge Steenweg en de Midden-Brabantweg een aanrijding plaats. Een 41-jarige Tilburger reed met zijn auto tegen de auto van een 44-jarige Tilburger, die stilstond voor het verkeerslicht. De 41-jarige verdachte ging er na de aanrijding vandoor in de richting van Kaatsheuvel. Hij bracht daarbij zijn medeweggebruikers in gevaar. De motorkap van de auto waarin hij reed stond namelijk omhoog en blokkeerde het zicht door de voorruit. De man moest tijdens zijn vlucht zijn hoofd uit het zijraam steken om de weg te kunnen zien. In de Vaartstraat liet hij zijn beschadigde auto achter en ging er vandoor. Diverse oplettende getuigen hadden de politie echter al gewaarschuwd, waardoor de verdachte korte tijd later kon worden aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Uit de ademanalyse bleek dat zijn ademgehalte maar liefst 630 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt terzake rijden onder invloed, gevaarlijk rijgedrag en het verlaten van een plaats van een ongeval. Bovendien moest hij zijn rijbewijs inleveren.
Het slachtoffer raakte overigens niet gewond bij de aanrijding. Wel raakte zijn auto beschadigd.

Automobilist op de vlucht voor politie

SLEEUWIJK: Surveillerende politiemensen wilden in de nacht van donderdag 6 april op vrijdag 7 april omstreeks 01.25 uur op de Esdoornlaan een automobilist controleren. De man, een 23-jarige inwoner van Werkendam, ging er bij het zien van de politie echter vandoor. Hij reageerde niet op een stopteken en signalen met het zwaailicht. De man rijdt met zeer hoge snelheid door de bebouwde kom van Sleeuwijk, waarbij hij op de Transvaal zelfs een snelheid van ruim 120 km/uur bereikte. Uiteindelijk ging hij er vandoor richting de Tol. De politiemensen hebben omwille van hun eigen veiligheid én de veiligheid van mede-weggebruikers de achtervolging gestaakt. Ze stelden op basis van het genoteerde kenteken een onderzoek in en kwamen uit bij het woonadres van de man in Werkendam. Ze deelden een aanwezig familieled mee dat het rijbewijs van de bestuurder zou worden ingevorderd en dat hij zich diende te melden op het bureau van Nieuwendijk. Daar verscheen de man vrijdag 7 april. Hij kon meteen zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem is bovendien proces-verbaal opgemaakt terzake gevaarlijk / roekeloos rijgedrag en overschrijden van de maximumsnelheid.

Politie rolt hennepkwekerij op

RAAMSDONKSVEER: Naar aanleiding van een melding die was binnengekomen bij de tiplijn Meld Misdaad Anoniem stelde de politie donderdag 6 april een onderzoek in een woning aan De Wieken in. Volgens de anonieme tipgever zou er in de woning een hennepkwekerij gevestigd zijn en dat bleek inderdaad zo te zijn. Op de zolder van de woning troffen de politiemensen een in werking zijnde hennepkwekerij van 210 planten aan. De kwekerij is ontmanteld en de hennepplanten in beslag genomen. In de woning vond de politie bovendien een vuurwapen. De bewoner van het pand, een 57-jarige man, was tijdens het onderzoek thuis. Hij is aangehouden en voor nader onderzoek en verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Vrouw raakt auto kwijt na herhaaldelijk rijden onder invloed

GEERTRUIDENBERG: De politie heeft donderdagavond 6 april de auto van een 46-jarige vrouw uit Dordrecht in beslag genomen. De vrouw werd op de Ravelijn betrapt op rijden onder invloed. Op het bureau bleek uit de ademanalyse dat haar ademgehalte maar liefst 765 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Bovendien bleek uit onderzoek dat het zeker niet de eerste keer was dat de vrouw betrapt werd op rijden onder invloed. Recent was zelfs haar rijbewijs ingevorderd, waardoor ze überhaupt niet had mogen rijden. De nieuwe overtreding wordt gemeld aan Justitie, zodat die kan worden meegenomen in haar dossier.

Drie jongens aangehouden op verdenking van vernieling

OOSTERHOUT: Donderdag 6 april omstreeks 21.30 uur kreeg de politie de melding dat drie jongens vernielingen pleegden in een winkelcentrum aan het Zuiderhout.
Ter plaatse trof de politie drie Oosterhoutse jongens, van 16,17 en 18 jaar oud, aan. Bovendien zag de politie dat de lichtreclame van een winkel in huishoudelijke artikelen kapot was. Het drietal werd aangehouden en moest mee naar het politiebureau. Daar bekende de 17-jarige jongen dat hij met zijn bal tegen de lichtreclame had geschoten, dat dit niet de bedoeling was en dat hij de schade wil vergoeden. Tegen het drietal is proces-verbaal opgemaakt. Daarna zijn ze in vrijheid gesteld.

Fietser onder invloed plus bemoeizuchtige omstander aangehouden

WAALWIJK: Een surveillerende politieman wilde in de nacht van donderdag 6 april op vrijdag 7 april omstreeks 02.45 uur op de Akkerlaan een fietser controleren. De fietser, een 44-jarige man uit Waalwijk, fietste midden op de weg, in plaats van op het fietspad en slingerende bovendien over de weg. Hij bleek te veel te hebben gedronken en moest mee naar het politiebureau. Drie jongeren uit Waalwijk, één van 17 en twee van 18 jaar oud, begonnen zich echter met de aanhouding te bemoeien. Ze gedroegen zich zeer hinderlijk en probeerden tussen de politieman en de verdachte in te gaan staan. Ondanks een vordering weg te gaan, bleven ze zich vervelend gedragen. Ook bedreigde één van hen de politieman. Die pakte daarop zijn politiehond uit de auto, wat afschrikwekkend bleek te werken. Het drietal ging verderop staan. De 17-jarige kon het echter niet later en kwam even later terug om zich opnieuw met de aanhouding te bemoeien. Een andere politie-eenheid die net ter plaatse kwam, hield hem daarop aan. Tegen deze verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt terzake belemmering.
De fietser moest op het bureau meewerken aan een ademanalyse, waaruit bleek dat zijn ademgehalte maar liefst 800 ug/l was. Tegen deze verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt, dat weer wordt voorgelegd aan Justitie.

Politie houdt bromfietscontroles

TERHEIJDEN / RAAMSDONKSVEER: Politiemensen van het team Geertruidenberg-Drimmelen hebben donderdag 6 april bromfietscontroles gehouden op de Bredaseweg in Terheijden en op de Maasdijk in Raamsdonksveer. Daarbij zijn in totaal 43 mensen en hun vervoermiddel gecontroleerd en 15 bekeuringen uitgeschreven. De politiemensen bekeurden onder andere voor niet dragen van de helm (2) en overschrijden van de constructiesnelheid (6). Verder kregen drie automobilisten een bekeuring, omdat ze hun autogordel niet om hadden. Eén bromfiets is voor nader technisch onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Man betrapt op rijden onder invloed

WERKENDAM: Surveillerende politiemensen controleerden in de nacht van donderdag 6 april op vrijdag 7 april omstreeks 00.25 uur op de Dijkgraaf den Dekkerweg een 36-jarige automobilist uit Werkendam. De man had teveel gedronken en moest mee naar het bureau. Daar bleek uit de ademanalyse dat zijn ademgehalte 335 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt verkeerscontroles

RIJEN: Tijdens verkeerscontroles in de Hoofdstraat, Julianastraat en Pastoor Gillisstraat heeft de politie donderdag 6 april 6 bekeuringen uitgeschreven: voor niet stoppen voor een rood knipperend overweglicht (2x), rijden zonder rijbewijs, niet dragen van de autogordel, niet-handsfree bellen en parkeren op een invalidenparkeerplaats.

OOSTERHOUT: Tijdens een roodlichtcontrole op de kruising van de Abdis van Thornstraat, de Leijsenhoek en de Veerseweg heeft de politie donderdag 6 april 9 bekeuringen uitgeschreven voor rijden door rood licht.

DONGEN: Vrijdag 7 april heeft de Dongense politie een verkeerscontrole gehouden in de Kardinaal van Rossumstraat. Daarbij zijn 6 bekeuringen uitgeschreven: 2 voor rijden in een geslotenverklaring, 3 voor niet-handsfree bellen en 1 voor parkeren op een laad- en losstrook.

DONGEN: Een dag eerder hield de politie een verkeerscontrole op de Vierbundersweg. Daarbij zijn in totaal 16 bekeuringen uitgeschreven. De resultaten:

- 8x niet-handsfree bellen

- 4x rijden in een geslotenverklaring

- 1x parkeren in parkeerverbod

- 1x parkeren op een invalidenparkeerplaats

- 1x parkeren op een laad -en losstrook

- 1x parkeren langs gele doorbroken streep.

Auteur: Leonie van Ooijen