Robeco

Fusies binnen Paraplusfonds Robeco Capital Growth Funds 7 apr 2006

De directie van het paraplufonds Robeco Capital Growth Funds heeft besloten dat op 12 mei 2006 Robeco Media Equities (EUR) zal fuseren met Robeco Consumer Goods Equities (EUR) en Robeco US Bonds (EUR) zal fuseren met Robeco Global Bonds (EUR).

Het vermogen van de verdwijnende subfondsen, Robeco Media Equities (EUR) en Robeco US Bonds (EUR), zal worden overgedragen aan de ontvangende subfondsen, respectievelijk Robeco Consumer Goods Equities (EUR) en Robeco Global Bonds (EUR).

Redenen voor de fusie
Het fondsvermogen van Robeco Media Equities (EUR 8,1 miljoen) en Robeco US Bonds (EUR 11,7 miljoen) is gedaald tot onder het niveau dat als toereikend wordt beschouwd voor een goede spreiding van beleggingen. Door de beperkte omvang van de subfondsen zijn de kosten voor het beheer van een goedgespreide portefeuille relatief hoog geworden.

Belangrijke data
Vanaf dinsdag 9 mei 2006, 09.00 uur CET is er geen handel meer mogelijk in Robeco Media Equities (EUR) en Robeco US Bonds (EUR). Na deze dag zullen op 12 mei 2006 de resterende aandelen overgaan naar respectievelijk Robeco Consumer Goods Equities (EUR) en Robeco Global Bonds (EUR). Het aantal aandelen dat zal worden uitgegeven aan de aandeelhouders van de verdwijnende subfondsen zal worden vastgesteld op basis van de omwisselkoers aan de hand van de intrinsieke waarden van de verdwijnende en ontvangende subfondsen, die op vrijdag 12 mei 2006 worden berekend en goedgekeurd door de accountant. Vanaf deze datum zullen Robeco Media Equities (EUR) en Robeco US Bonds (EUR) ophouden te bestaan.