Pijnacker-Nootdorp


datum 7 april 2005

Voorstellen indienen tot 12 mei
Naamwedstrijd Sociaal Cultureel Centrum Dorpsstraat

Voor het nieuwe Sociaal Cultureel Centrum in Nootdorp schrijft de gemeente een naamwedstrijd uit. Wie de winnende naam inlevert kan zelf de naam onthullen bij de opening van het gebouw en krijgt een blijvend aandenken cadeau.

In de Dorpsstraat in Nootdorp laat de gemeente het Sociaal Cultureel Centrum bouwen. In dit gebouw worden straks allerlei activiteiten georganiseerd: toneelvoorstellingen, zang, dans, creatieve workshops, bridgen, muziek maken, enz. Het bijzondere van dit nieuwe pand is dat het een ontmoetingsplaats wordt voor jong en oud. Zo krijgen zowel de Stichting Welzijn Ouderen Pijnacker-Nootdorp (SWOP) als het Jongerencentrum een vaste plek. Maar ook vele andere verenigingen bieden diverse bezigheden aan.

Naam
De bouw is inmiddels in volle gang. Naar verwachting wordt het gebouw begin 2007 opgeleverd. Maar hoe gaat het heten? De gemeente roept inwoners op om een naam te bedenken, want het 'Sociaal Cultureel Centrum' is een mond vol. En SCC klinkt ook niet erg gezellig. Waar moet de nieuwe naam aan voldoen? Uit de naam moet in ieder geval blijken dat het gebouw een ontmoetingsplek is, dat er levendigheid is, dat er iets gebeurt. De naam mag uit maximaal drie woorden bestaan en moet in de Nederlandse taal zijn. Daarnaast moet de naam niet dubbelzinnig zijn of verwijzen naar een historische gebeurtenis: het moet voor iedereen direct duidelijk zijn waar het om gaat. Ten slotte moet er een toelichting bij het naamvoorstel worden gevoegd. Wie een naamvoorstel wil indienen, kan dit doen tot vrijdag 12 mei. Het adres is: Gemeente Pijnacker-Nootdorp, t.a.v. Richard Giorgi, Postbus 1, 2640 AA in Pijnacker.

Voorjaarsmarkt
Wie eerst meer wil weten en een beter beeld wil krijgen van het Sociaal Cultureel Centrum, is van harte welkom tijdens de Nootdorpse voorjaarsmarkt. Deze vindt plaats in de Dorpsstraat op zaterdag 22 april van 10.00 tot 16.00 uur. De gemeente staat bij de bouwplaats met een eigen kraam. Hier hangen tekeningen en impressies van het gebouw en de herinrichting van de openbare ruimte in de Dorpsstraat en de Oranjewijk. Medewerkers van de gemeente geven graag uitleg over de plannen. Bezoekers van de stand kunnen ter plaatse een naamvoorstel indienen, maar ze kunnen er ook nog even over nadenken.