CDA afdeling Gelderland


CDA pleit voor veilige route landbouwverkeer in Dieren


07-04-2006

Het CDA heeft deze week in Dieren de situatie rondom landbouwverkeer bekeken. Dit verkeer mag geen gebruik maken van de doorgaande route door de kom, maar moet zich door het oude centrum wurmen. Dit moet anders, vindt het CDA.

Op uitnodiging van de plaatselijke LTO-Noord afdeling Rheden hebben 5 CDA-statenleden een bezoek gebracht aan Dieren om daar de situatie van dit moment te bekijken, waarbij het landbouwverkeer formeel geen gebruik mag maken van de doorgaande route door de kom van Dieren, maar zich door het oude centrum heen moet wurmen.
Na een korte gesprek over de problemen hebben de aanwezige deelnemers een autorit achter een trekker met een aan beide kanten uitstekend landbouwmateriaal gemaakt en hebben ze kunnen zien met hoeveel moeite en gevaar voor andere verkeersdeelnemers landbouwverkeer door het oude hart van Dieren moet laveren. Terug is men wel over de N348 gegaan en men zag, dat dit zonder enige problemen en overlast voor andere weggebruikers ging.
De CDA-fractie heeft dit inmiddels aangekaart bij de provincie en heeft gevraagd om zo spoedig mogelijk een verkeersbesluit te nemen, zodat het landbouwverkeer de meest logische én veilige route neemt, n.l. over de provinciale weg N348, die overigens voor en na de kom van Dieren wel voor landbouwverkeer is opengesteld. Inmiddels is bekend, dat de provincie hieraan zijn medewerking wil verlenen en we gaan ervan uit, dat nog voor het seizoen begint de problemen opgelost zijn.

Voor meer inlichtingen:
Albert Schol
CDA statenlid
a.schol@ps.gelderland.nl