Ingezonden persbericht

Van BeroepsZeer naar BeroepsEer

UTRECHT, DEN HAAG, 20060223 -- Hoe kunnen we de trots en daarmee de kwaliteit in ons werk terugkrijgen? Die vraag staat centraal tijdens de conferentie BeroepsEer op 7 april 2006 in Den Haag.


Het boek 'Beroepszeer, waarom Nederland niet goed werkt' (juni 2005) werd vorig jaar een onverwachte bestseller. Vooraanstaande auteurs als Geert Mak, Dorien Pessers en Ad Verbrugge beschrijven een open wond in werkend Nederland. Professionals vinden dat zij te weinig waardering krijgen en lopen vast in logge regels en structuren. Wie stelt nog eer in zijn of haar vakmanschap? Waarom slagen bestuurders en managers er zo moeizaam in om de mensen van hun werkvloer te motiveren voor vernieuwing?

Uit het succes van het boek blijkt dat dit thema velen bezighoudt. Het is tijd voor actie, van woorden naar daden. De conferentie BeroepsEer legt daarvoor de basis.

Wij beloven u aansprekende inleidingen en inspirerende en confronterende workshops, ondermeer door de auteurs van 'Beroepszeer'. Deelname aan deze conferentie is niet vrijblijvend. Ook u bent in staat om een verandering in uw eigen organisatie tot stand te brengen en initiatieven te nemen die kunnen leiden tot méér beroepseer!

Professionals...managers...bestuurders! Sluit u aan bij deze coalitie voor een beter werkend Nederland en meldt u aan voor de conferentie op www.beroepseer.nl.

Agnes Jongerius (FNV), Peter Holland (KNMG), Marian Kaljouw (AVVV), Aad Meijboom (Politiecommissarissen), René Paas (CNV), Bernard Wientjes (VNO-NCW) en Herman Wijffels (SER) gingen u al voor. Zij maken deel uit van het Comité van Aanbeveling. Toonaangevende bestuurders en leidinggevenden uit het bedrijfsleven, de overheid en maatschappelijke organisaties steunen het initiatief.




Annette de Vries