Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
31-03-2006

Goede voorbeelden van succesvolle projecten in het onderwijs.

Amstelveen - Op vrijdag 7 april 2006 organiseert de &-campagne een seminar over interactie tussen culturen in het onderwijs. In aanwezigheid van minister Verdonk voor Vreemdelingenzaken en Integratie discussiëren, onder leiding van Bve Raad voorzitter Margo Vliegenthart, bestuursleden, leidinggevenden en docenten van vmbo-, mbo- en hbo-instellingen over projecten die bijdragen aan de positieve interactie tussen verschillende culturen in het onderwijs.

Met verschillende projecten in het beroepsonderwijs worden de uitdagingen van een samenleving van verschillende culturen aangegaan. In deze bijeenkomst zullen projecten die de doorstroming van leerlingen in het beroepsonderwijs bevorderen en de overstap naar het bedrijfsleven vergemakkelijken, centraal staan. Een voorbeeld zijn de 'talent-managementprojecten' die door coaching en mentoring de doorstroom binnen het beroepsonderwijs vergroten. Een ander voorbeeld zijn projecten waarbij in samenwerking met het bedrijfsleven stageplekken worden gecreëerd of leerlingen worden gecoached.

Inleidingen zullen onder andere worden verzorgd door Mohamed Sini van het ROC Midden Nederland en Lillian Callender van Hogeschool INHOLLAND.

De centrale vragen voor het seminar zijn: wat maakt deze projecten succesvol? Verdienen deze projecten navolging beroepsonderwijs breed? En, verbeteren deze projecten de beeldvorming over de instellingen voor het beroepsonderwijs?

Het seminar vindt plaats tijdens het studie- en beroepskeuze evenement 'Check Your Choice' in de RAI in Amsterdam van 10.00-12.00 uur.



Ingezonden persbericht