Ingezonden persbericht


Exhibition 'Utilizing the Space' at SOCO Amsterdam

April 7 through May 7 2006

The SOCO exhibition space cordially invites you to attend the new exhibition "Utilizing the Space". Between the months of April and May, SOCO presents a five week long program of lectures, performances, Food Art events, an outdoor film series, VJ presentations at club 11 and other events around the city of Amsterdam.

Tentoonstelling 'Utilizing the Space' in SOCO Amsterdam 7 april t/m 7 mei 2006

SOCO expositieruimte nodigt u van harte uit voor de nieuwe tentoonstelling "Utilizng the Space". Van 7 april tot en met 7 mei presenteert SOCO vijf weken lang een afwisselend programma van lezingen, VJ optredens, performances, kook/ kunst evenementen en een filmprogramma in de SOCO ruimte, Club 11 en op verschillende locaties in Amsterdam.

Food Art Series

Worstlust

Vrijdag, 7 April 2006
20:00 uur

Een lezing door Fredie Beckmans op uitnodiging
van de stichting HansWorst.

De voorzitter van de Worstclub Fredie Beckmans zal gedurende de lezing een poging doen de worst te herdefiniëren en zo de worst een bijzondere plaats terug in ons leven te geven.

Tijdens de worstclubavond zullen diverse worsten worden opgediend. Speciaal gemaakt en afkomstig uit Bolivia de Lamaworst. Daarnaast lange, gerookte, natte en droge, knapperige en warme Duitse worsten en voor de moedige vegetariër Bierkaas. Na de lezing zal de heer Beckmans speciaal uit Duitsland meegebrachte worsten laten proeven.

Niet geheel toevallig is 7 april gekozen als dag waarop de lezing zal worden gehouden: Wereldgezondheidsdag. Alleen en op die manier is het mogelijk de worst een stukje acceptatie mee te geven. De worst wordt steeds vaker gezien als de boosdoener in een vijandige omgeving van overvoeding en gezond eten. Beckmans wil de worst nog één kans geven om te overleven in een wereld van opgelegde voedselwetten door worstige types als keukenprinses, pennelikker, gehaktdagexpert en een verdwaalde slagroomspuiter.

Wanneer u entree betaald ontvangt u het lidmaatschap van de worstclub 2006. Reserveer op tijd om zeker te zijn van een plaats, want er is veel belangstelling.
SOCO Amsterdam
Bloemstraat 162
1016LJ Amsterdam
vrijdag 7 april 2006 aanvang 20.00 uur
reserveren: info@socoamsterdam.nl of tel. +31 (0)61 400 29 61
entree ¤ 10,-
(inclusief lidmaatschap worstclub 2006)

Lecture Series

'The Role of the Artist'

Saturday, 8 April 2006
20:00 uur

SOCO Amsterdam
Bloemstraat 162
1016LJ Amsterdam

FREE ENTRANCE



'The Role of the Artist' is the first of a 3-part lecture series. Held in the format of a panel forum, this series hopes to shed some light to the ongoing discussion Artist, Exhibition-space and Financier. As all three play a crucial role in the production and exhibition of art, discussion questions are designed to promote clarity and understanding concerning their relationship. The audience will be encouraged to actively participate in the debate.

'The Role of the Artist' is het eerste deel van een drie-delige serie. Voor deze lezingenserie die op drie zaterdagen zal worden gehouden, heeft SOCO kunstenaars, vertegenwoordigers van expositieruimtes en financiers uitgenodigd om deel te nemen aan een panel forum. Alles draait om de lopende discussie omtrent de rol van de kunstenaar, expositieruimte en financier in de hedendaagse kunstwereld. Het publiek wordt uitgenodigd om actief deel te nemen aan de discussie.

Sunday, 9 April 2006 @ 21:00

SOCO Amsterdam presents a night of very social artworks...Hosted by club 11.

Featuring VJs:
Pixel Lab (Elout de Kok)
News (Orpheu de Jong & Marco Sterk)
Digitron (Dror Stavisky & Marija Danilovic)

And DJs:
Roel Backaert & Floris Schönfeld


This is the first party of a 3-part VJ series; spotlighting both video and new media artists who utilize VJ'ing as their exhibition method. This is a showcase for artists who break away from those repetitive, centralized, layered graphics now standard in the party scene. The series focuses on VJs who incorporate audience interaction, innovative projection methods and storytelling techniques as key aspects of their presentation.

Dit is de eerste party uit een 3-delige VJ series, die het publiek laat kennis maken met het werk van nationale en internationale video en nieuwe media kunstenaars die VJ'en als expositie methode gebruiken. Het is een showcase voor kunstenaars die vernieuwend werk laten zien dat afwijkt van het huidige aanbod dat bestaat uit gecentreerde, gelaagde en herhalende beelden die je standaard in de party scene aantreft. De focus ligt op VJ's die interactie met het publiek en innovatieve projectiemethoden als belangrijkste aspecten gebruiken in hun presentatie.

Sunday, 9 April 2006
location: 11 (www.ilove11.nl) Post CS Building
Oosterdokskade 3-5

doors open at 21:00
FREE ENTRANCE