Gemeente Amsterdam


Datum 4 april 2006
Kenmerk 033

Uitnodiging
Aan de redacties en correspondenten

Eveline Papa 020 552 2252

Betreft: Start handhavingweek actie Zwerfvuil en Afval

Geachte mevrouw, mijnheer,

Op vrijdag 7 april geeft burgemeester Cohen de aftrap voor de actieweek 'Zwerfvuil en Afval'. De actieweek is onderdeel van een grote gemeentelijke campagne onder het motto 'Wie zijn troep op straat smijt, is een hoop geld kwijt'. Handhaving van de regels staat in deze week centraal.

Net als in voorgaande jaren, staat ook in 2006 zwerfvuil en afval in de openbare ruimte op nummer 1 in de lijst met kleine ergernissen. Komende week zullen de medewerkers Handhaving in alle stadsdelen verscherpt controleren op overtredingen. De Dienst Milieu en Bouwtoezicht (DMB) gaat horecabedrijven die volgens regelgeving verplicht zijn om de directe omgeving rond hun bedrijf schoon te houden controleren.

De gemeente heeft een belangrijke rol in het schoonhouden van de stad. Maar Amsterdammers geven zelf ook aan dat ze zich verantwoordelijk voelen voor een schone en leefbare stad. De actie is ook een steun in de rug voor al die Amsterdammers die zich wél om hun omgeving bekommeren. Een grote groep mensen voelt zich betrokken bij het schoonhouden van hun eigen buurt of straat en zet zich daar ook voor in.

Datum: vrijdag 7 april 2006
Plaats: vóór de ingang van het stadhuis aan de Zwanenburgwal richting Staalstraat Tijd: 10.15 uur

U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Met vriendelijke groet,
Eveline Papa,
afdeling Bestuursvoorlichting


---- --