Ingezonden persbericht



---


PERSBERICHT

Onder strikt embargo tot en met 7 april, 10 uur

375 medewerkers van Sigma Coatings steken handen uit de mouwen voor 70 zorginstellingen

Internationaal distributiecentrum wordt 'snoezelfabriek'

Amsterdam/'s Hertogenbosch/Uithoorn - Alle medewerkers (375) van de productie- en distributieafdeling van Sigma Coatings maken tijdens een groots evenement op 7 april 2006 maar liefst 255 snoezelattributen voor 70 zorginstellingen in en rondom Amsterdam, 's Hertogenbosch en Uithoorn. De keuze voor deze locaties heeft alles te maken met de vestigingen van Sigma Coatings fabrieken in deze gemeenten. Snoezelattributen bieden mensen met een (meervoudige) handicap, maar ook zieke kinderen en ouderen, de mogelijkheid om in een sfeervolle, rustige omgeving in hun eigen tempo en op hun eigen manier de omgeving te beleven.

Het internationale distributiecentrum, dat is gevestigd in Amsterdam, is voor deze ene dag compleet omgetoverd in een werkplaats voor snoezelattributen. Vanuit het gehele land (Amsterdam, 's Hertogenbosch en Uithoorn) komen alle productie- en distributiemedewerkers bij elkaar om één dag aan tien enorme tafels gezamenlijk te werken aan de productie van snoezellichtbakken, voelmuren, decorstukken en snoezelhuisjes. Hierna worden de snoezelattributen in vrachtwagens geladen en op de verschillende locaties in en rondom Amsterdam, 's Hertogenbosch en Uithoorn afgeleverd. Dit gebeurt allemaal vanaf de plek van waaruit normaal gesproken wereldwijd verf wordt gedistribueerd. Het is voor het eerst in de geschiedenis van Sigma Coatings dat de gehele productie- en distributieafdeling een dag wordt stilgelegd voor een dergelijke goede doelen actie.

Behulpzaam in vestigingsregio's
Ton Klerks, die als Supply Operations Director Deco North bij Sigma Coatings verantwoordelijk is voor de organisatie, licht toe: "In ons dagelijkse werk houden we ons bezig met het produceren van verf waarmee heel veel objecten niet alleen verfraaid maar ook beschermd worden. Vandaag willen we graag die kennis en ervaring inzetten voor onze samenleving. We doen dit door zorginstellingen behulpzaam te zijn in de regio's waar we gevestigd zijn. Dit zijn ook de regio's waar veel van onze productie- en distributiemedewerkers wonen. Het is dan ook heel goed mogelijk dat zij ooit via familie, vrienden of kennissen te maken krijgt met deze snoezelattributen. Op deze manier willen we bijdragen aan onze samenleving."

Decoratie en bescherming
Decoratie en bescherming van de omgeving zijn thema's waar Sigma Coatings zich als verffabrikant dagelijks mee bezighoudt. Snoezelattributen zijn onder meer door hun kleur en decoratie een beschermende en stimulerende omgeving voor degenen die er gebruik van maken. Dit initiatief sluit dan ook naadloos op de bedrijfsachtergrond aan.

Ellemieke Vermolen, bekend als presentatrice van diverse televisieprogramma's, is de gehele dag gastvrouw.

Over snoezelen
Het woord 'snoezelen' is een samentrekking van twee Nederlandse woorden, namelijk snuffelen en doezelen. Snoezelen is een verzamelnaam, waarachter diverse elementen schuilgaan. Volwassenen met een (meervoudige) handicap, maar ook zieke kinderen en ouderen, kunnen in een sfeervolle, rustige omgeving in hun eigen tempo en op hun eigen manier de omgeving beleven. Deze omgeving kent zintuiglijke prikkels door middel van licht, geluid, tast en geur. Vast staat dat snoezelruimtes onder meer door hun kleuren en bescherming een stimulerende omgeving zijn voor degenen die er gebruik van maken.

Enkele voorbeelden van snoezelattributen


Snoezelhuisje Snoezellichtbak

Over co-sponsors
De actie wordt georganiseerd in samenwerking met organisatiebureau 'Robin Good' (www.robingood.nl). Verschillende bedrijven waarmee Sigma Coatings een relatie heeft, vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan dit evenement en de achterliggende gedachte. Deelnemende co-sponsors zijn: Beukers en Jurling (www.bjgroep.nl), CMYK reclamebureau (www.cmyk-ontwerp.nl), Claus Event Center (www.claus.nl), Armstrong Floor Products (www.armstrong.com), Studio Koning beeld en tekst (studiokoning.nl) en Avenance Nederland (www.avenance.nl).

Over Sigma Coatings
Sigma Coatings is een onderdeel van de SigmaKalon Group. SigmaKalon is een internationale speler op het gebied van decoratieve, marine, beschermende en industriële coatings. Het hoofdkantoor is gevestigd in Uithoorn - Nederland. Bij SigmaKalon zijn zo'n 10.000 medewerkers werkzaam in meer dan 40 landen. SigmaKalon's grootste activiteit is de productie en distributie van decoratieve verven. SigmaKalon is nummer 2 op de Europese decoratieve verfmarkt met leidende posities in Frankrijk, Engeland, de Benelux, Polen, Hongarije, Tsjechische Republiek en Slowakije. SigmaKalon heeft een groot assortiment marktleidende merken in alle markten en in een groot aantal landen waar het actief is. SigmaKalon heeft een uitgebreide ervaring in de logistieke kanalen van de hedendaagse verfsector. Voor meer informatie: www.sigmakalon.com.
---



Ingezonden persbericht