Ingezonden persbericht


OBA NIEUWSBRIEF: donderdag 06 april 2006

Eerste LIVE radio-uitzending Kunst & Cultuur van Amsterdam FM vanuit de Centrale Bibliotheek!

Hierbij nodigen wij u uit om aanwezig te zijn bij de allereerste uitzending van het radioprogramma Kunst & Cultuur vanuit de bibliotheek op vrijdag 7 april van 14.00 - 17.00 uur. De uitzending vindt plaats in de Foyer van de Centrale Bibliotheek aan de Prinsengracht 587 te Amsterdam. De toegang is (altijd) gratis.

Het volgende staat op het programma:

Gasten: Danielle Cuppens van Stichting Art & Engagement en Paul Spies, directeur van Kunsthistorisch Bureau d'Arts, over fototentoonstelling "Het Tweede Huis" op het Stoperaplein. Auteur: Hans Hogenkamp draagt voor uit eigen werk. Tafelgast: Caroline Bunnig, coördinator van de Museumnacht. Ook aanwezig zal zijn Cornelli (winnaar Poëzieslag 4 april 2006) en de tweede prijswinnaar van het Amsterdams Kleinkunst Festival Maarten Willemse. Inbelgasten: WereldMuziek en het Ticketpoint van het Amsterdams Uitburo met de laatste culturele tips voor het weekend. Boekenrubriek: Jaap van Straalen vertelt over pas uitgekomen boeken. Band: tangozangeres Silvia Mancuso en haar begeleider Martin de Ruiter (bandoneón); ze komen uit de band El Conjunto!

Vanaf morgen: elke donderdag en vrijdag van 14.00 - 17.00 uur het programma Kunst & Cultuur LIVE vanuit de bibliotheek.

Vaste items in het programma zijn:
Stadsdeel Centraal:
Toelichting op politiek en cultuur door de stadsdeelvoorzitter/ wethouder van het betreffende stadsdeel dat centraal staat. Boekenrubriek:
Jaap van Straalen (Island Bookstore) geeft een toelichting op nieuw uitgekomen boeken. Curiosa:
Compilatie van (historische en bijzondere) geluidsfragmenten, samengesteld en toegelicht door Bart Rovers. Auteur:
Gesprek met een schrijver/dichter in de studio.
Tafelgast:
Een BN'er op kunst- en cultuurgebied schuift aan tafel en praat mee over de items van de dag. Inbel op locatie:
Een verslaggever vertelt over de sfeer en/of gebeurtenissen bij een bepaald evenement, over gesprekken met bewoners over een relevant kunst- en cultuuronderwerp of over een interview met mensen op straat. Band:
Een of twee bands spelen live tijdens de uitzending, met een korte toelichting van de band op de muziek. Vraag aan Al@din:
De tafelgast denkt voorafgaand aan de uitzending al na over een te beantwoorden vraag. Deze wordt aan het einde van het gesprek beantwoord door een bibliothecaris van de OBA namens Al@din.

Kom allen op vrijdag 7 april van 14.00 - 17.00 uur!