Ingezonden persbericht


Database Monsterboard.nl bereikt record van 600 duizend CV's

Vooral veel vraag naar administratieve en commerciële functies

Amsterdam, 6 april 2006 -- Op Monsterboard.nl is afgelopen maand het 600 duizendste CV geplaatst. De CV Database van Monsterboard.nl is hiermee de grootste van Nederland. Vooral in de afgelopen twaalf maanden was een forse toename te zien in het aantal geplaatste CV's. De database steeg in een jaar tijd met ruim 150 duizend CV's, een groei van 33%. In de CV's die erbij zijn gekomen was er met name vraag naar administratieve en commerciële functies.

Werkzoekenden die hun CV geplaatst hebben, kunnen door werkgevers benaderd worden als ze voldoen aan het profiel van een vacature. Steeds meer werkzoekenden maken hier gebruik van en vinden op deze manier hun baan. Het aantal CV's dat op Monsterboard.nl geplaatst wordt, groeide de afgelopen maanden met gemiddeld 700 per dag.

Administratief en commercieel
In 2005 was er in de nieuw geplaatste CV's vooral vraag naar banen in de categorieën administratief/secretarieel en commercieel/verkoop. Beide functiecategorieën namen circa 6 procent van het totaal aantal gezochte functies in het beslag. Ook waren er veel werkzoekenden die een baan zochten op het gebied van Marketing, Reclame & PR en bij de overheid (beide 4 procent). Daarnaast was er in 2005 veel vraag naar banen in Algemeen Management en in Personeel & Organisatie (3 procent). Ook veel ICT'ers plaatsten afgelopen jaar hun CV op Monsterboard.nl.

Deze vraag sluit aan bij het aanbod. Want juist in dezelfde sectoren zag Monsterboard.nl over de afgelopen maanden een aanzienlijke stijging van het aantal vacatureplaatsingen. En uit recente cijfers van de Monster Employment Index blijkt eveneens dat de vraag naar administratief personeel de afgelopen maanden sterk is gestegen.

Buitenkansje
De CV Database bevat niet alleen CV's van mensen zonder werk, maar ook van werkenden die latent op zoek zijn naar een baan. Marc de Vries, Managing Director van Monsterboard.nl: 'Je CV plaatsen is een zeer doeltreffende manier om aan een baan te komen, omdat werkgevers direct op zoek gaan naar jou. Juist daarom is het ook een uitstekend middel voor mensen die niet actief op zoek zijn, maar wel openstaan voor een buitenkansje.'

De CV Database van Monsterboard.nl bevat CV's van werkzoekenden in de verschillende lagen van de arbeidsmarkt en van de meest uiteenlopende opleidingsniveaus.

///

Over Monsterboard.nl
Monsterboard.nl (www.monsterboard.nl) is gestart op 13 januari 1998 en gevestigd in Amsterdam. Op Monsterboard.nl staan momenteel circa 40.000 vacatures en 600.000 CV's. Per maand kent de site ruim 1.400.000 unieke bezoeken (februari 2005).

Monsterboard.nl is onderdeel van Monster(TM), marktleider op het gebied van online recruitment. Monster is in 1994 opgericht in de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor staat in Maynard, Massachusetts. Monster heeft 26 locale websites, gevestigd in 24 landen over de gehele wereld. Monster staat bekend om het samenbrengen van gekwalificeerde kandidaten uit alle delen van de arbeidsmarkt met gerenommeerde bedrijven in de meest uiteenlopende sectoren. Met behulp van geavanceerde technologie en optimale dienstverlening hebben bedrijven maximale controle over hun recruitmentproces.

Meer informatie over de producten en dienstverlening van Monsterboard.nl is te vinden op http://recruiter.monsterboard.nl.

Over Monster Worldwide
Monster Worldwide, Inc., opgericht in 1967, is het moederbedrijf van Monster(TM). Het hoofdkantoor van Monster Worldwide staat in New York. Internationaal werken er circa 4.600 medewerkers in 25 landen. Monster Worldwide (Nasdaq: MNST) maakt deel uit van de S&P 500 Index en de NASDAQ-100 Index. .

Meer informatie over Monster Worldwide is te vinden op www.monsterworldwide.com

Contactinformatie (

Ingezonden persbericht