Gemeente Sneek


Integrale aanpak Week Gezondheid en Week Vooruitgang De gemeente Sneek organiseert ook dit jaar verschillende activiteiten in het kader van de nationale Week van de Gezondheid. De week gaat wat Sneek betreft van start met een oproep aan iedereen die in Sneek werkt om vooral op de fiets naar het werk te komen en dit tenminste één keer per week vol te houden.

De nationale Week van de Gezondheid start op 7 april 2006 en staat deze keer in het teken van "Gezond genieten". Dit jaar voor het eerst wordt de deelname aan deze week en de deelname aan de Week van de Vooruitgang (16 tot 23 september) integraal aangepakt. Dat is heel goed mogelijk, want in beide weken wordt vanuit verschillende invalshoeken aandacht besteed aan thema's die veel raakvlakken hebben, zoals gezondheid, milieu en verkeer. Het voordeel van de integrale aanpak is dat gedurende langere tijd de focus gericht is op gezondheid, milieu en verkeer, want ook in de tussenliggende weken worden activiteiten georganiseerd die hiermee verband houden.

Verdere acties in april zijn:
10 april: Debat over alcohol en jeugd op het stadhuis van Sneek. Aanwezig onder anderen: Verslavingszorg Noord-Nederland (VNN), GGD, scholieren, vertegenwoordigers van horeca en detailhandel en beleidsmedewerkers van de gemeente Sneek.
11 april: Bewustwording van bewegen tijdens het werk staat deze dag centraal.
Loopt Wethouder Andries Ekhart deze dag de longen uit zijn lijf? Een stappenteller meet dit. Aan het einde van de werkdag wordt bekeken hoeveel stappen Andries Ekhart die dag heeft gemaakt. 12 april: Straatspeeldag bij OBS Driemaster Noord. Deze dag organiseert de Driemaster in samenwerking met Wijkplatform Noorderhoek en Stichting Profiel ter "afsluiting" van het project " De Verkeersslang" .

© copyright 2006 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 6-4-2006