Gemeente Geertruidenberg


Kom meepraten over uw wijkplan

De gemeente organiseert weer wijkbijeenkomsten. Bij de gemeentekrant die gisteren of vandaag treft u een uitnodiging met informatie aan over de wijkbijeenkomst in uw buurt. Mocht u geen uitnodiging hebben gekregen dan kunt u nog een uitnodiging afhalen bij het gemeentehuis.

Samen wijkplannen maken
De wijkbijeenkomsten zijn een vervolg op de bijeenkomsten die vorig jaar zijn gehouden in het kader van wijk- en buurtbeheer. In juni heeft u al uw dringende vragen kunnen stellen en uw kritische opmerkingen over de leefbaarheid in uw wijk kunnen bespreken met de burgemeester. In november hebben we gezamenlijk bepaald wat de belangrijkste prioriteiten voor de wijkplannen zijn. Uw opmerkingen en ideeën vormen de basis van de uiteindelijke wijkplannen. Want daar willen we naar toe: wijkplannen die gebaseerd zijn op de wensen en behoeften van de wijkbewoners zelf.

Conceptplannen
Vorig jaar hebben we al heel wat voorbereidend werk verzet. Dit jaar kunnen we hiervan de vruchten plukken. Alle informatie die we met uw hulp hebben verzameld, hebben we verwerkt in conceptwijkplannen. Wij zijn erg benieuwd wat u hiervan vindt! Tijdens de wijkbijeenkomsten is er uitgebreid gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen over de definitieve inhoud van de plannen. Het is natuurlijk vooral belangrijk dat ú zich kunt vinden in de inhoud van uw wijkplan. Laat deze kans om mee te praten daarom niet liggen! Kijk in de bijgevoegde uitnodiging voor informatie over de bijeenkomst in uw wijk.

Breed gedragen
Na de wijkbijeenkomsten zullen wij al uw kritische kanttekeningen verwerken en definitieve wijkplannen schrijven. Door steeds samen te discussiëren over het woon- en leefklimaat in onze gemeente kunnen we wijkplannen realiseren die breed worden gedragen. Deze zomer zullen we de plannen voorleggen aan de directies van alle professionele partners in het wijk- en buurtbeheer. Dit zijn de politie, Woningstichting Geertruidenberg (WSG), woningbouwvereniging Volksbelang en het maatschappelijk werk (Trema). In september behandelt de gemeenteraad de definitieve wijkplannen.
Gaan we ook wat doen?
Ja, natuurlijk gaan we ook wat doen, want met alleen praten bereiken we nog niets. Veel zaken die door u ter sprake zijn gebracht konden we direct aanpakken en dat hebben we ook gedaan, zoals het onderhoud van groenvoorzieningen en bestrating. Met andere onderwerpen zijn we al begonnen en zijn de werkzaamheden nog in volle gang. Een greep uit de actiepunten: in het project `de verkeersslang' is gewerkt aan de verkeersveiligheid rondom basisscholen. In de Hooipolder worden op diverse plaatsen groenrenovaties uitgevoerd. Met een gemeentebreed onderzoek inventariseren we momenteel op welke plaatsen de parkeercapaciteit te klein is. De berm in de Lange Broekstraat is dit jaar opgenomen op de onderhoudsplanning voor een duurzame verbetering. Heel erg trots zijn we op de nieuwe huisnummerverwijzing in de Baksweer.

Contact
Meer weten over wijk- en buurtbeheer in de gemeente Geertruidenberg? Neem dan contact op met de coördinator wijk- en buurtbeheer, Claudia van Dongen. Zij is te bereiken onder telefoonnummer 0162-579 691 of via e-mail: c.vandongen@geertruidenberg.nl. Voor meldingen van gebreken of overlast in uw omgeving kunt u contact opnemen met de meldingenlijn: 0162-579 579. U kunt ook een meldingsformulier invullen op deze website.