Digitale Gemeente Houten

Aanvraag subsidie breedtesport op valreep

vrijdag 7 april 2006 - Bron: Trefpunt

HOUTEN Twee dagen vóór het verstrijken van de termijn is de gemeente erin geslaagd een nieuwe subsidie-aanvraag in te dienen voor breedtesport. Het Platform Sport Houten is zeer tevreden over de inspanningen van de gemeente om de aanvraag op tijd de deur uit te doen.
Die subsidie-aanvraag Breedtesportimpuls deed Houten nadat een eerdere aanvraag onder veel protest uit politiek, bevolking en verenigingen door de gemeente was ingetrokken. Gezien die voorgeschiedenis waren de sportverenigingen uiterst alert op mogelijkheden voor nieuwe initiatieven. Tijdens een introductiebijeenkomst voor het Utrecht Jeugdsportfonds hoorden leden van het Platform dat de indieningstermijn voor de zogenoemde BOS-impuls, een belangrijke sportstimuleringsregeling, op 1 april afliep. Het Platform attendeerde de gemeente hierop, die vervolgens veel moeite deed om nog op tijd een aanvraag de deur uit te doen. De BOS-impuls vergoedt 50% van de kosten van sportprojecten. Met Jeugd en Sport als een van de speerpunten, vertrouwt Platform Sport Houten erop, dat er voor de andere 50% in het nieuwe collegeprogramma voldoende middelen worden opgenomen, die niet ten koste gaan van de middelen voor het onderhoud, de nodige nieuwbouw en de aangekondigde tariefsverlaging voor sportaccommodaties. Ook op dit moment worden al activiteiten uit eerder aangevraagde subsidie betaald: de Jeugdsportpas en Buurtsport en het vlak voor de verkiezingen georganiseerde Houtens Sportdebat.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).