Gemeente Sittard-Geleen

PERSBERICHT

Gemeenteraad benoemt wethouders

Sittard-Geleen, 07-04-2006 - De gemeenteraad van Sittard-Geleen heeft tijdens een vergadering op 6 april P.M. (Pieter) Meekels (GOB), R.J.M. (Ruud) Guyt (PvdA) en L.W. (Berry) van Rijswijk (GroenLinks) benoemd tot wethouder. Ten behoeve van de invulling van de vierde wethouderspost wordt een sollicitatieprocedure gevolgd. De benoeming van de drie wethouders is het sluitstuk van de coalitievorming, die begon na de gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart jongstleden.

De drie wethouders werden voorgedragen door de partijen GOB, PvdA en GroenLinks, die eerder deze week een coalitieakkoord sloten, getiteld: 'De burger centraal, de stad op orde'. Hieraan was een omvangrijke informatiefase voorafgegaan, waarin alle partijen zich op basis van het rapport 'Tijd voor Keuzes' van de gelijknamige externe commissie nader in de bestuurlijke en financiële problematiek van de gemeente Sittard-Geleen hebben verdiept.

Binnen de wethoudersploeg is de volgende voorlopige portefeuilleverdeling afgesproken:

Wethouder Meekels: wijkgericht werken, economie en middelen Wethouder Van Rijswijk: inkomen, zorg, jeugd en cultuur Wethouder Guyt: ruimtelijke ordening en inrichting, verkeer en sport Vacature: dienstverlening en beheer

De burgemeester behoudt grotendeels dezelfde portefeuille. Hieraan wordt toegevoegd het thema handhaving, terwijl mondiaal beleid overgaat naar één van de wethouders. Het nieuwe college begint maandag 10 april.

Voorafgaand aan de benoeming van de nieuwe wethouders heeft de gemeenteraad afscheid genomen van de demissionaire wethouders Hanssen en Geenen (CDA), Den Rooijen en Lemmens (Stadspartij SGB), Lennertz (SBG) en Veugen (Ouderenpartij). Burgemeester Bronckers ging in een afscheidstoespraak kort in op de belangrijkste onderwerpen uit de afgelopen periode en resultaten, die zij gezamenlijk en ieder binnen z'n eigen portefeuille hebben bereikt. Theo Hanssen blikte vervolgens, mede namens zijn collega's, eveneens terug op de voorbije periode en dankte de ambtelijke organisatie voor de geleverde inzet en ondersteuning.

Sittard-Geleen is met bijna 100.000 inwoners de op een na grootste stad van Limburg. Met Heerlen en Maastricht vormt Sittard-Geleen één van de zes stedelijke netwerken in Nederland. Hoogwaardige industrie en een intensieve dienstensector maken Sittard-Geleen tot economische motor van de regio. Tegelijk zorgen het culturele klimaat, de educatieve instellingen en de rijke groenvoorzieningen voor een goede balans tussen wonen en werken. Leefbaarheid en veiligheid zijn speerpunt van beleid. Niet alleen voor de stadskernen maar ook voor wijken en dorpskernen. In deze veelzijdigheid wil Sittard-Geleen zich verder ontwikkelen tot een herkenbare en dynamische stad.