Gemeente Amersfoort

Tot onze spijt is er een typefout geslopen in het u zojuist gezonden persbericht. De voornaam van kandidaat-wethouder Arriën Kruyt (PvdA) is onjuist geschreven en moet met dubbel r. Hierbij daarom nogmaals het persbericht.

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 060

datum: 7 april 2006

Onderhandelingen Amersfoort afgerond

Vandaag heeft (in)formateur Ismail Parmaksiz (PvdA) de resultaten van de onderhandelingen bekendgemaakt. Onder zijn leiding hebben de fracties van PvdA, VVD, CDA, Groen Links en de ChristenUnie het collegeprogramma 2006-2010 opgesteld en de kandidaatstelling en portefeuilleverdeling voor het nieuwe college voorbereid. De uitkomsten worden voorgelegd aan de gemeenteraad op dinsdag 18 april.

Ismail Parmaksiz en de vijf onderhandelaars gaven aan bijzonder tevreden te zijn met het voorspoedige verloop en de uitkomsten van de onderhandelingen. Parmaksiz: " We willen aan de slag, handelend in het nu, met visie naar de toekomst. Vanuit de inhoud is besloten om met vijf partijen gezamenlijk verder te gaan." Het nieuwe college wil een college zijn voor de hele raad, gevoed door de prioriteiten die door de gemeenteraad zijn aangeven.

De kandidaat-wethouders zijn: Jelle Hekman (PvdA), Arriën Kruyt (PvdA), Ruud Luchtenveld (VVD), Mirjam van 't Veld (CDA), Gerda Eerdmans (GroenLinks) en Hans van Daalen (ChristenUnie). Samen met burgemeester Albertine van Vliet willen zij uitvoering gaan geven aan het collegeprogramma 2006 - 2010.

De voorgestelde portefeuilleverdeling ziet er als volgt uit:

Jelle Hekman (PvdA) - Financiën/Grondzaken/Planeconomie, Binnenstedelijke Vernieuwing (incl. GSB/ISV), Wijkontwikkeling, projecten Amersfoort-West en Ziekenhuisterreinen Arriën Kruyt (PvdA) - Sociale Zaken/Werkgelegenheid, Cultuur, Sport, Personeel en Organisatie/Automatisering/Informatisering, Media Ruud Luchtenveld (VVD) - Ruimtelijke Ordening, Wonen, Verkeer, Monumentenzorg en Archeologie, projecten CSG/Eemkwartier/kop Isselt en Deregulering Mirjam van 't Veld (CDA) - Jeugd, Welzijn, Economische Zaken, Recreatie en Toerisme, project Vathorst (inclusief -West en -Noord)
Gerda Eerdmans (Groen Links) - Milieu, Onderwijs, Integratiebeleid, Dienst- en

Serviceverlening, project Spoorwegemplacement Hans van Daalen (ChristenUnie) - Stedelijk Beheer/Openbare Ruimte, Groenblauwe structuur, Zorg en Volksgezondheid, Sociale Veiligheid, project WMO Burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper - Openbare Orde en Veiligheid, Politie en Brandweer, Communicatie, Archief Eemland, Externe contacten en het project Europa.

Informatie: Esther Lans, telefoon 033 - 469 43 41, e-mail e.lans@amersfoort.nl of Anke Hendriks, telefoon 033 - 469 49 99, e-mail as.hendriks@amersfoort.nl, communicatieadviseurs Concernstaf


---- --