Gemeente Weert

7 april 2006

OPNIEUW HANDHAVINGSACTIES IN SERVILIUSSTRAAT

Twee keer is op donderdag 6 april 2006 een korte handhavingsactie gehouden op de Serviliusstraat door medewerkers van politie en gemeente. Afgezien van een paar verkeersovertredingen hebben deze acties geen concrete resultaten opgeleverd. Bewoners van de Serviliusstraat reageerden positief op deze twee korte handhavingsacties.

De eerste actie vond plaats van 15.15 tot 16.00 uur. Daarna kwam men om 18.30 uur nog eens terug. Die actie duurde tot 19.30 uur. Bij de eerste actie waren 10 medewerkers van politie en gemeente betrokken. De tweede actie werd door 18 personen uitgevoerd. Het ging daarbij om medewerkers van bureau Stadstoezicht van de gemeente Weert en functionarissen van de parketpolitie, vrijwillige politie en de Basiseenheid Weert-Zuid.

Controles
Tijdens de acties werd de gehele Serviliusstraat afgesloten en iedereen die de Serviliusstraat in of uit ging werd gecontroleerd. Ook werden er controles uitgevoerd in de kelderruimtes en aan de achterzijde van het flatgebouw. Mede door het aantal medewerkers dat aan deze acties deelnam, was er veel bekijks van de bewoners van de Serviliusstraat en uit de omgeving.

Verbetering
De politie zet de laatste tijd extra in op het tegengaan van de overlast door extra inzet van de gebiedsmentor, meer surveillances e.d. Daarnaast worden er regelmatig brede handhavingsacties gehouden, zoals op 6 april. Deze brede acties hadden tot nu toe 2 maal plaatsgevonden (8 juli en 10 november 2005). De politie is van mening dat de situatie inmiddels voor een deel verbeterd is en dat de overlast niet meer zo groot is als voorheen. Desondanks vindt burgemeester Niederer dat deze onaangekondigde handhavingsacties moeten worden voortgezet de komende tijd, om zo de situatie in de Serviliusstraat beheersbaar te houden.

Gemeente Weert,
Bureau Voorlichting (Infocentrum)
Postadres: Postbus 950, 6000 AZ Weert
Bezoekadres: Beekstraat 54 Weert
Telefoon: (0495) 575 402
Fax: (0495) 542 906
E-mail: f.speet@weert.nl
Website: http://www.weert.nl

2006.062 FS


---- --