Gemeente Winschoten


Gemeente Winschoten start procedure om nieuwe exploitant voor het Rozenpaviljoen te werven.
07 april 2006

Zoals al eerder bekend gemaakt werd is per 1 maart jl. de huurovereenkomst tussen de exploitant van het Rozenpaviljoen te Winschoten en de gemeente Winschoten beëindigd. De gemeente heeft Koerts Party Service bereid gevonden om tijdelijk het Rozenpaviljoen te exploiteren, totdat er een overeenkomst is gesloten met de nieuwe exploitant.
Het streven is om eind juli 2006 de nieuwe exploitant te presenteren.

Het college van B&W heeft besloten om middels de onderstaande procedure te komen tot een transparante werving en selectie, die uiteindelijk zal leiden naar de meest geschikte kandidaat.

In april zal de profielschets van de kandidaat opgesteld worden, deze zal worden gepubliceerd in een regionaal dagblad.

In mei zal er een voorselectie plaatsvinden. Een beperkt aantal kandidaten zal na deze selectie uitgenodigd worden om op basis van een bidboek, een businessplan te schrijven.

Eind juni dienen de businessplannen ingeleverd te zijn. Deze worden vervolgens geanalyseerd en beoordeeld. In juli worden de kandidaten uitgenodigd om hun businessplannen te bespreken met een commissie. In dezelfde maand wordt ook de definitieve keus gemaakt wie de nieuwe exploitant van het Rosarium wordt.

De gemeente heeft daarbij de uitdrukkelijke wens dat de kandidaat onmiddellijk met de exploitatie start.
De gemeente heeft het adviesbureau Emkabee bv ingehuurd om het gehele proces te begeleiden. Vanuit de gemeente is mevrouw J. Jonkman projectleider.

Johan Modastraat 6
Postbus 175
9670 AD Winschoten
(0597) 48 11 11
(0597) 42 00 93