Ingezonden persbericht

PERSUITNODIGING

EMBARGO tot 7 april 2006 08:00 uur

INTERNATIONAAL DISTRIBUTIECENTRUM WORDT 'SNOEZELFABRIEK'

Alle medewerkers (375) van de productie- en distributieafdeling van Sigma Coatings zullen tijdens een groots evenement op 7 april 2006 maar liefst 255 snoezelelementen maken voor ruim 70 zorginstellingen in en rondom Amsterdam, 's Hertogenbosch en Uithoorn. De keuze voor deze locaties heeft alles te maken met de vestigingen van Sigma Coatings fabrieken in deze gemeenten. Snoezelelementen bieden mensen met een meervoudige handicap de mogelijkheid om in een sfeervolle, rustige omgeving in hun eigen tempo en op hun eigen manier de omgeving te beleven. Het is voor het eerst in de geschiedenis van Sigma Coatings dat de gehele productie- distributieafdeling een dag wordt stilgelegd voor een dergelijke goede doelen actie.

UITNODIGING

Graag nodigen we u uit om tijdens de dag een deel van de activiteiten bij te wonen. Uniek om te zien is hoe het internationale distributiecentrum, dat is gevestigd in Amsterdam, voor deze ene dag compleet omgetoverd is in een werkplaats voor snoezelelementen (totale oppervlakte van de snoezelwerkplaats is 2500 m2). Vanuit het gehele land (Amsterdam, 's Hertogenbosch en Uithoorn) komen alle productie- en distributiemedewerkers bij elkaar om één dag aan tien enorme tafels gezamenlijk te werken aan de productie van snoezellichtbakken, snoezelwanden en complete snoezelkamertjes. Aan het eind van de dag worden de snoezelelementen in vrachtwagens geladen en op verschillende locaties in het land afgeleverd. Dit gebeurt allemaal vanaf de plek van waaruit normaal gesproken wereldwijd verf wordt gedistribueerd. Kortom, er is genoeg te zien op 7 april. Ook kunt u spreken met directie en medewerkers van Sigma Coatings en per regio (Amsterdam, Uithoorn en 's Hertogenbosch) met vertegenwoordigers van de zorginstellingen. Wij stellen het op prijs als u op bijgaand antwoordformulier wilt aangeven of u komt en wie u eventueel zou willen interviewen. Wilt u dit formulier uiterlijk vrijdag 31 maart terugsturen? Let op: er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

EMBARGO T/M 6 APRIL

Op de volgende pagina treft u meer informatie aan over de actie. Wij verzoeken u om geen ruchtbaarheid te geven aan deze actie vóór 7 april 2006, omdat het tot die dag voor de medewerkers van Sigma Coatings een verrassing is hoe de dag exact ingevuld gaat worden. Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

MEER INFORMATIE
Sigma Coatings, Mendie de Bock, Postbus 42, 1420 AA Uithoorn. Telefoon 0297 541749, mobiel 06 ­ 53 15 63 89. Telefax 0297 5401004. E-mail: mendie.debock@sigmakalon.com.

---

AANVULLENDE INFORMATIE

Decoratie en bescherming

De actie is een logische keuze voor het bedrijf. Decoratie en bescherming van de omgeving zijn thema's waar wij de verffabrikant zich dagelijks mee bezighoudt. De organisatie voelt zich bovendien sterk verbonden met de samenleving. Snoezelelementen zijn onder meer door hun kleur en decoratie een beschermende en stimulerende omgeving voor degenen die er gebruik van maken.

Muzikale arbeidsvitaminen

Ellemieke Vermolen, bekend als presentatrice van diverse televisieprogramma's, is de gehele dag gastvrouw. Tijdens de werkzaamheden, uiteraard begeleid door muzikale arbeidsvitaminen, zorgt zij onder meer voor instructies en creëert zij mede een fantastische sfeer.

Over snoezelen

Het woord 'snoezelen' is een samentrekking van twee Nederlandse woorden, namelijk snuffelen en doezelen. Snoezelen is een verzamelnaam, waarachter diverse elementen schuilgaan. Mensen met een meervoudige handicap kunnen in een sfeervolle, rustige omgeving in hun eigen tempo en op hun eigen manier de omgeving beleven. Deze omgeving kent zintuiglijke prikkels door middel van licht, geluid, tast en geur. Vast staat dat snoezelruimtes onder meer door hun kleuren en bescherming een stimulerende omgeving zijn voor degenen die er gebruik van maken.

Enkele voorbeelden van snoezelelementen

Over co-sponsors

Verschillende bedrijven waarmee Sigma Coatings een relatie heeft, vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan dit evenement en de achterliggende gedachte. Deelnemende co-sponsors zijn: Beukers en Jurling (www.bjgroep.nl), CMYK reclamebureau (www.cmyk-ontwerp.nl), Claus Event Center (www.claus.nl), Armstrong Floor Products (www.armstrong.com), Studio Koning beeld en tekst (studiokoning.nl) en Avenance Nederland (www.avenance.nl). Ook organisatiebureau Robin Good (www.robingood.nl) is betrokken bij de actie.

Over Sigma Coatings

Sigma Coatings is een onderdeel van de SigmaKalon Group. SigmaKalon is een internationale speler op het gebied van decoratieve, marine, beschermende en industriële coatings. Het hoofdkantoor is gevestigd in Uithoorn ­ Nederland. Bij SigmaKalon zijn zo'n 10.000 medewerkers werkzaam in meer dan 40 landen. SigmaKalon's grootste activiteit is de productie en distributie van decoratieve verven. SigmaKalon is nummer 2 op de Europese decoratieve verfmarkt met leidende posities in Frankrijk, Engeland, de Benelux, Polen, Hongarije, Tsjechische Republiek en Slowakije. SigmaKalon heeft een groot assortiment marktleidende merken in alle markten en in een groot aantal landen waar het actief is. SigmaKalon heeft een uitgebreide ervaring in de logistieke kanalen van de hedendaagse verfsector.

Ingezonden persbericht