Gemeente Zwolle

Bouw Kulturhus Wijthmen van start


Datum uitgave: 04/06/2006

Modern, multifunctioneel en klaar voor de toekomst. Met het nieuwe Kulturhus in Wijthmen wordt een voorziening ontwikkeld waar tal van mensen, jong én oud, volop gebruik van zullen maken. Sport, cultuur, ontspanning, opvang en onderwijs komen samen in het Kulturhus. Onlangs zijn de bouwwerkzaamheden van start gegaan.

De afgelopen jaren is er veel gesproken over de komst van het Kulturhus. Met alle betrokken partijen is uitgebreid overleg gevoerd over de wensen en de mogelijkheden. Met de huidige plannen is zoveel mogelijk tegemoet gekomen aan alle ideeën en ambities.

De afgelopen weken zijn de voorbereidingen getroffen, waarbij enkele delen van de huidige bebouwing aan de Erfgenamenweg zijn gesloopt. Enkele weken geleden is met de voorbereidingen gestart.

Het Kulturhus wordt een multifunctioneel gebouw met voorzieningen voor het dorpshuis, basisschool de Kubus, peuterspeelzaal, de voetbalvereniging en de gymzaal, en wordt geschikt gemaakt voor volleybalwedstrijden. De accommodatie krijgt de beschikking over zes kleedkamers, zoals ook de wens is van de sportverenigingen.

De komst van de voorziening betekent een belangrijke impuls voor het behoud van het voorzieningenniveau in Wijthmen. Volgens prognose is de voorziening rond de jaarwisseling gereed.

Vrijdagochtend 7 april brengen de wethouders Janco Cnossen en Peter Pot een informeel bezoek aan de bouwlocatie. Op termijn wordt officieel stilgestaan bij de komst van het Kulturhus.

Bron: afdeling Communicatie