Gemeente Alkmaar


Zilveren penning van verdienste voor wethouder Van Vliet

Alkmaar, 7 april 2006

Op vrijdag 7 april 2006 om 15.15 uur reikt de loco-burgemeester van Alkmaar, de heer drs. S.H. Binnendijk, de zilveren penning van verdienste van de stad Alkmaar uit aan wethouder C.G. van Vliet MPM. Dit gebeurt in de foyer van Theater de Vest tijdens de afscheidsreceptie van de heer Van Vliet als wethouder van Alkmaar.

De heer Van Vliet neemt na een wethouderschap van acht jaar afscheid van de gemeente Alkmaar. Bovendien is hij ruim twaalf jaar lid geweest van de Alkmaarse gemeenteraad (1989 - 2002). Met name tijdens de afgelopen vier jaar beheerde Van Vliet op dynamische wijze en met grote bevlogenheid de portefeuilles financiën en belastingen, ruimtelijke ontwikkeling (RO), stedelijke vernieuwing, coördinatie Noordwest 8, coördinatie Grotestedenbeleid en coördinatie herstructurering De Mare. Vanuit de portefeuille RO was de heer Van Vliet projectwethouder voor de realisatie van de bouw van het nieuwe AZ-stadion.
Gedurende zijn eerste periode als wethouder heeft de heer Van Vliet de portefeuilles Sociale Zaken, Arbeidsmarktbeleid, Volkshuisvesting, Stadsvernieuwing, Grondzaken en Vastgoedmanagement beheerd.

Op de oorkonde die hoort bij penning van verdienste staat vermeld: `voor zijn grote inzet en bijzondere verdiensten als wethouder voor de stad Alkmaar.'

7 april 2006