Gemeente Berkelland


Geïnteresseerden in de exploitatie van windenergie kunnen zich melden

In 2004 is een studie uitgevoerd naar de mogelijkheden voor duurzame energie in de Achterhoek. Voor windenergie is besloten om maximaal vier windparken in de Achterhoek toe te staan. De potentiële locaties voor windenergie zijn in beeld gebracht en vervolgens gebundeld in vier cirkels. Per cirkel kan één initiatief worden ontwikkeld. In twee van de vier cirkels (Oost en Zuid) zijn inmiddels initiatieven gestart. Voor de overige twee cirkels (West en Noord) heeft een aantal initiatiefnemers inmiddels interesse getoond.

Eventuele initiatiefnemers die zich nog niet hebben gemeld en die interesse hebben in het ontwikkelen en exploiteren van één van de potentiële locaties in de cirkels West (Bronckhorst, Doetinchem, Montferland) of Noord (Berkelland, Oost Gelre), kunnen zich tot uiterlijk 26 mei 2006 melden bij mw. mr. J.W.T. Emaus van de Regio Achterhoek, Postbus 53, 7000 AB Doetinchem.

Nadere informatie is op te vragen bij mw. mr. J.W.T. Emaus of bij mw. ing. M.A. Rutting van de Regio Achterhoek, tel: 0314-321200. Tevens is informatie beschikbaar via de website: www.regio-achterhoek.nl onder Informatiepakket windenergie.

Mutatiedatum
07/04/2006
Trefwoorden Economische zaken, Milieu