Ingezonden persbericht


Groningen, 7 april 2006 

FARB: GA FIETSEN!
Nieuw boekje met fietsroutes langs moderne architectuur

Voortaan is de bijzondere architectuur van Groningen op een nieuwe manier te beleven. Niet met een wandelroute of touringcar, niet op afspraak of in ganzenpas achter een gids, maar gewoon vanaf uw eigen fiets. Want vanaf 7 april ligt FARB in de boekhandel. Het FietsArchitectuurRouteBoekje biedt drie bijzondere routes langs de moderne architectuur in de stad, aangevuld met leuke verhalen, wetenswaardigheden en uiteraard informatie over fietsenstallingen en -makers. In het Nederlands én in het Engels.

De stad Groningen staat al jaren bekend om haar gedurfde, experimentele en bijzondere architectuur. Uit de hele wereld komen mensen naar de stad voor het Wall House, het Groninger Museum, de Gasunie en de Blue Moon paviljoens.

Naast architectuurstad is Groningen ook een echte fietsstad. Tegenover 180.000 inwoners staan 306.000 fietsen. Bijna veertig procent van de verplaatsingen gaat per fiets. Niet vreemd, want in Groningen brengt de fiets je vaak sneller van A naar B dan de auto. In 2002 was Groningen zelfs fietsstad van het jaar.

FARB daagt u uit om de fiets te pakken en zelf de architectuur van Groningen te ervaren. Het gaat niet alleen om de internationaal bekende 'hoogstandjes', maar ook om de minstens zo interessante, meer verborgen voorbeelden van moderne architectuur. Daarmee is FARB niet alleen een routeboekje, maar biedt het ook een mooi overzicht van bijzondere architectuur in Groningen.

FARB is uitgegeven door Platform GRAS in opdracht van de Gemeente Groningen. Het eerste exemplaar is vrijdag 7 april aangeboden aan Willem Smink, die na veertien jaar afscheid neemt als wethouder Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting. FARB is vanaf 8 april verkrijgbaar in diverse boekhandels, en kost ¤ 12,50. Het boekje is er ook in een Engelstalige editie.

Einde persbericht


- - - - - - - - -

Noot voor de redactie,