100.000ste implantatie van de AMS 800(TM) voor American Medical Systems

American Medical Systems heeft een unieke mijlpaal in de gezondheid voor mannen bereikt: AMS heeft de 100.000ste implantatie van de gouden standaard oplossing voor mannelijke incontinentie bereikt.

BREUKELEN, 20060411 -- American Medical Systems Holdings, Inc. (NASDAQ: AMMD) heeft vandaag de 100.000ste implantatie van het AMS 800(TM) Urinary Control System aangekondigd. Dit is de industriestandaard voor de behandeling van ernstige urine-incontinentie bij mannen overal ter wereld.


Urine-incontinentie, of het onvermogen om de urinestroom te controleren, is een aandoening waar meer dan 52 miljoen mannen overal ter wereld onder lijden. De ernstigste gevallen van urine-incontinentie worden veroorzaakt door schade aan of littekens op de urinesluitspier, waardoor mannen niet langer in staat zijn de urinebuis af te sluiten met urinelekkage als gevolg. Vaak wordt deze beschadiging van de sluitspier veroorzaakt door een prostaatkankeroperatie. De levenskwaliteit van mannen wordt vanwege de urine-incontinentie zwaar aangetast.

"De AMS 800 is de toonaangevende operatieve behandelingsmethode voor gematigde tot ernstige urine-incontinentie bij mannen, vanwege de aangetoonde veiligheid, doeltreffendheid en de hoge mate van patiënttevredenheid," zegt Marty J. Emerson, President en CEO van American Medical Systems. "Deze mijlpaal van 100.000 implantaten is een duidelijk bewijs van het feit dat artsen overal ter wereld de voordelen ervan inzien en tevreden zijn over de uitstekende klinische resultaten. Urologen blijven vol vertrouwen ons assortiment chirurgische en therapeutische oplossingen gebruiken voor het herstel van de gezondheid van mannen, voor een groter zelfvertrouwen en voor een betere levenskwaliteit van hun patiënten.

De AMS 800 maakt gebruik van innovatieve, volledig geïmplanteerde technologie voor het herstel van de normale sluitspierfunctie. De urinebuis wordt onder controle door de patiënt zelf geopend en gesloten waardoor patiënten weer continent worden. Een onafhankelijk onderzoek naar de AMS 800 heeft aangetoond dat 96 procent van alle patiënten deze prothese aan een vriend zou aanbevelen.

Prof. J.L.H.Ruud BOSCH, MD, PhD, Voorzitter afdeling Urologie, Universitair Medisch Centrum, Utrecht: "Mijn aandachtsgebieden binnen de urologie zijn achtereenvolgens uro-oncologie en functionele reconstructieve urologie. Een specifiek interesse-gebied is het verbeteren van de kwaliteit van leven na ablatieve oncologische operaties. Het fenomeen van incontinentie na postradicale prostatectomie is een goed voorbeeld dat deel uitmaakt van deze problematiek.

Gedurende de afgelopen jaren heb ik in ongeveer 150 mannen de AMS 800 geïmplanteerd. Ondanks het feit dat er verschillende alternatieven zijn geweest in de afgelopen periode, blijft de artificiële urinaire sfincterprothese het meest succesvol en de meest duurzame behandelings-optie voor deze patiënten. Deze mannen behoren tot de meest dankbare patiënten in mijn praktijk."

De heer Emerson voegt hieraan toe: "De artsen, oftewel onze partners overal ter wereld hebben de AMS 800 tot gouden standaard gemaakt voor de behandeling van gematigde tot ernstige urine-incontinentie bij mannen. De artsen die de AMS 800 implanteren zijn de leiders in hun vakgebied en nemen alleen genoegen met de allerbeste behandelingsmethoden."

"Namens AMS wil ik deze artsen overal ter wereld danken, omdat ze de levenskwaliteit van duizenden mannen dankzij de implantatie van de AMS 800 hebben verbeterd. Deze patiënten, hun familie en vrienden zijn de focus voor de werknemers van het wereldwijde AMS-team: elke dag streven wij naar oplossingen van wereldklasse voor aandoeningen van de pelvis."

Informatie over de AMS 800

Het AMS 800 Urinary Control System is een implantaat waarmee een opblaasbare manchet rond de urinebuis wordt aangebracht, waardoor de patiënt de controle over de sluitspier herwint.

Informatie over American Medical Systems

American Medical Systems, met hoofdkantoor in Minnetonka, Minnesota, VS is een gediversifieerde leverancier van medische instrumentatie en procedures voor de genezing van erectieproblemen, goedaardige protstaat-hyperplasie, incontinentie, menorrhagie, prolapse en andere pelvische aandoeningen bij mannen en vrouwen. Deze aandoeningen hebben vaak een zeer negatieve invloed op de levenskwaliteit van de patiënten en een enorm schadelijk effect op hun sociale leven. In de afgelopen tijd is het aantal behandelde patiënten beduidend gestegen als gevolg van het feit dat we langer leven, een hogere levenskwaliteit verwachten en ons veel meer bewust zijn van nieuwe alternatieven voor de behandeling van deze aandoeningen. De producten van American Medical Systems reduceren of elimineren de negatieve gevolgen van deze aandoeningen, vaak door middel van procedures die tot in zeer beperkte mate invasief zijn. In 2005 werden de producten van de onderneming gebruikt bij de behandeling van 170.000 patiënten in 56 landen.