Productie Victoire naar Alkmaar

ALKMAAR, 20060407 -- Victoire Yachts B.V. heeft haar nieuwe onderkomen in Alkmaar betrokken. De verwachte verkoopaantallen van de gerenommeerde Victoire zeiljachten zijn door de grote vraag vanuit de markt naar boven bijgesteld waardoor de geplande nieuwbouw in Middenmeer reeds in 2007 niet meer toereikend zou zijn. Hierop is besloten een nieuwe locatie te zoeken die voldoet aan de gestelde eisen en de hogere verkoopaantallen.


De interieurbouw zal in Middenmeer blijven plaatsvinden, alle overige werkzaamheden verhuizen naar de nieuwe werf, het nautisch centrum Nicolaas Wisten in Alkmaar. Op dit werfterrein van 32.000 m2 zijn alle moderne hijs, helling en transportmaterialen aanwezig evenals een portaalkraan van 50 ton capaciteit. De beschikbare productiehallen bieden voldoende expansiemogelijkheden voor de toekomst. Hierdoor kan Victoire Yachts zich tevens richten op het onderhoud, reparatie en verkoop van Victoire jachten.

In samenwerking met de ontwerper van de Victoire jachten, Dick Koopmans wordt hard gewerkt aan de modernisering van onder andere de laminaatopbouw van de casco's. Inzet is om door gebruikmaking van nieuwe beproefde materialen en productiemethoden een betere gewichtsverdeling te realiseren zonder afbreuk te doen aan de bekende degelijkheid.

De voorloper van Victoire Yachts werd in 1935 in Alkmaar opgericht. Vanaf de jaren '80 was het actief onder de naam Victoria Jachtbouw. "Victoire" is al zo'n 70 jaar een constante factor in de wereld van de jachtbouw.

Aemstel Ventures, de initiator achter de doorstart en kapitaalverschaffer van Victoire Yachts, is een 'hands-on' private equity investeerder gespecialiseerd in het realiseren van waarde bij bedrijven met complexe herstructureringsvraagstukken. Aemstel heeft veel ervaring op het gebied van turnaround financiering en change management.