Ingezonden persbericht


Persbericht
Februari 2006

Voorjaarseditie VerzamelaarsJaarbeurs in teken van oranjegevoel

VERZAMELGEKTE SLAAT WEER TOE IN JAARBEURS UTRECHT

Ruim 30.000 bezoekers uit binnen- en buitenland komen op 8 en 9 april 2006 bijeen op Europa's grootste beurs op het gebied van verzamelen: de VerzamelaarsJaarbeurs in Utrecht. Op dit halfjaarlijkse evenement, waarvan ook de Mega Platen & CD Beurs een vast onderdeel is, stellen verzamelaars hun collectie tentoon of gaan op zoek naar een nieuwe aanwinst. Op de VerzamelaarsJaarbeurs - waar dit voorjaar de miljoenste bezoeker wordt verwacht - is bij de ruim
1.000 exposanten van over de hele wereld van alles te vinden op het gebied van speelgoed, design, munten, antiek, curiosa, postzegels, boeken en aardewerk. Nieuw dit voorjaar zijn bijzondere verzamelingen van Nederlandse bedrijven zoals Verkade, DAF, Philips en Fokker.

Verzamelingen van Nederlandse topbedrijven
Met het WK voetbal voor de deur staat Nederland in het teken van het oranjegevoel. Inspelend op het heersend nationaal sentiment introduceert de VerzamelaarsJaarbeurs de tentoonstelling Neerlands Trots: particuliere verzamelingen van Nederlands grootste en bekendste bedrijven zoals Philips, Verkade en DAF. Ook bedrijven die niet meer bestaan zoals Fokker passeren de revue. Deze verzamelingen, met authentiek materiaal daterend van 1900, geven een goed beeld van de bedrijven door de jaren heen. Denk aan blikken, affiches, wandborden maar ook aan onderdelen van Fokker vliegtuigen en DAF auto's.

VerzamelaarsJaarbeurs lanceert collector's item
Goed nieuws voor bezoekers van de VerzamelaarsJaarbeurs en fervente postzegelverzamelaars. TPG Post brengt een unieke VerzamelaarsJaarbeurs- postzegel uit. Dit collector's item is alleen tijdens de beursdagen verkrijgbaar bij de stand van TPG en is een bijzondere aanwinst voor iedere verzamelaar.

Vinyl is hot
Dankzij de belangstelling voor deejayen is platen draaien helemaal terug. De Mega Platen & CD Beurs, een vast onderdeel van de VerzamelaarsJaarbeurs, staat in het voorjaar helemaal in het teken van vinyl en platen draaien. Zo lanceert popjournalist Robert Haagsma zijn boek Vinylfanaten met interviews van twintig bekende platenverzamelaars waaronder Jules Deelder en geeft Europa's grootste platenfabrikant demonstraties over het productieproces van platen.

VerzamelaarsJaarbeurs 2006 in Jaarbeurs Utrecht
Zaterdag 8 april van 09.00 tot 18.00 uur, zondag 9 april van 10.00 tot 17.00 uur. Entreeprijs: 11,- per persoon. Met kortingsbon en in de voorverkoop via de ANWB-kantoren 9,50. Kinderen tot en met 10 jaar gratis entree. De najaarsbeurs vindt plaats op zaterdag 2 en zondag 3 december 2006. Voor meer informatie zie ook www.verzamelaarsjaarbeurs.nl of bel (0800) 0503.



Ingezonden persbericht