Ministerie van Justitie

Persbericht

8 april 2006: Open dag Dienst Justitiële Inrichtingen 27 februari 2006
De nationale open dag van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) vindt dit jaar plaats op zaterdag 8 april. Tijdens deze open dag is het voor het publiek mogelijk om een bezoek te brengen aan 62 justitiële inrichtingen, verspreid over heel Nederland.

Met de open dag biedt de DJI een ieder de gelegenheid om zelf in een huis van bewaring, gevangenis, jeugdinrichting, tbs-kliniek of detentiecentrum rond te kijken. Bezoekers kunnen zich zo een oordeel vormen over hoe het er aan toegaat in de verschillende inrichtingen. Alle deelnemende inrichtingen verzorgen een eigen programma om een goed beeld te geven van het leven achter de muren.

Ter promotie van de nationale open dag start de DJI vandaag een publiekscampagne met advertenties in dagbladen en radiocommercials. Voor meer informatie kan het publiek vanaf vandaag ook terecht op de website www.depoortgaatopen.nl. Op deze website kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor een bezoek aan een inrichting. Inschrijving is nodig omdat iedere locatie slechts een beperkt aantal bezoekers kan toelaten. De minimum leeftijd voor een bezoek aan een inrichting is twaalf jaar. Om veiligheidsredenen worden alle aanmeldingen gecontroleerd door het Korps landelijke politiediensten (KLPD).

Vorig jaar bezochten circa 8500 mensen de nationale open dag in 46 deelnemende inrichtingen. Dit jaar doen 62 mee aan de open dag, waardoor er plaats is voor bijna 12.000 bezoekers.

Noot voor de redactie;