Gemeente Soest

Zomerschoonvirus

Datum: 06/03/2006

www.zomerschoon.nl

Zomerschoon Soest 2006

Op zaterdag 8 april zullen veel bewoners van Soest zich weer inzetten voor een nog mooier, gezelliger, schoner en leefbaarder Soest. Voorafgaand daaraan, op vrijdag 7 april zijn de scholen aan de beurt om de handen uit de mouwen te steken. Naast de traditionele schoonmaakactie met de vuilniszakken, bezems en prikstokken zullen de scholen zich ook op andere manieren bezighouden met de woonomgeving.

Verkeersveiligheid

Een aantal scholen zet zich in om de verkeersveiligheid tijdens het wegbrengen en ophalen van de kinderen te verbeteren. Automobilisten die de situatie onveilig maken, kunnen van de kinderen een rode kaart krijgen, maar bij goed gedrag delen zij ook groene kaarten uit.

Radiospotje

De leerlingen van de groepen 3 en 4 geven de Soesters in een radiospotje allerlei tips voor een nog mooiere gemeente. Kijk naar je eigen wijk
De leerlingen van de groepen 5 en 6 maken een ronde door de wijk. Alles wat wel en niet mooi is wordt genoteerd. Als de leerlingen vinden dat er dingen verbeterd kunnen worden, krijgt de wethouder dit op een ludieke manier te horen.

Help de natuur een handje

Niet alleen de omgeving van school maar ook de omgeving van Soest kan wel wat hulp gebruiken. Er zijn veel natuurgebieden in en rond Soest die goed onderhouden moeten worden. De groepen 7 en 8 gaan de boswachter helpen bij het onderhouden van de natuur.

Mensen met een zomerschoonidee kunnen bellen naar (035) 609 38 18 of mailen naar zomerschoon@soest.nl. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.zomerschoon.nl.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer