Provincie Noord-Holland

9-3-2006

Onderwerp

Rondleiding Anna's hoeve 8 april

Esther Hessel

De provincie Noord-Holland, gemeente Hilversum, gemeente Laren, hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht en het Goois Natuurreservaat nodigen geïnteresseerden uit voor een rondleiding in het gebied Annas Hoeve op zaterdag 8 april aanstaande. De uitvoering van Plan Annas Hoeve is in volle gang. De hoogste tijd dus om eens op uw gemak rond te kijken.

Het gebied Annas hoeve in Hilversum Oost is op een aantal plaatsten zo vervuild dat de grond en bodems van enkele meren gesaneerd worden. De provincie Noord-Holland, het hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht (AGV), de gemeente Hilversum en het Goois Natuurreservaat pakken dit gebied gezamenlijk aan. Met dit Plan Annas hoeve wordt de natuur in dit gebied hersteld en komt er ruimte vrij voor woningbouw en een verbeterde rioolwaterzuivering.

De uitvoering van Plan Anna´s Hoeve is in volle gang. Met het schoonmaken van de vijvers in het gebied is al een flinke slag gemaakt, de speelweide is aangepakt en het verwijderen van de verontreinigde grond uit het noordelijk deel van het Laarder Wasmeer is bijna klaar. Er verandert dus ook nogal wat aan het uiterlijk van Anna´s Hoeve en de Laarder Wasmeren. Alle reden om het gebied eens uitgebreid te bezoeken.

Op zaterdag 8 april kunnen geïnteresseerden onder begeleiding van deskundigen het gebied in. De rondleiding gaat langs verschillende projecten. Ook delen van het natuurgebied die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor publiek, maken deel uit van de rondleiding. Een uitgelezen kans om al uw vragen te stellen. Deze stevige wandeling zal maximaal 2 uur duren. We raden iedereen aan om goede wandelschoenen of laarzen te dragen.

U bent welkom vanaf 14:00 uur. We starten op het parkeerterrein van het Goois Natuurreservaat, naast de visvijver aan Weg over Anna´s Hoeve, tegenover het afgebrande Paviljoen Anna´s Hoeve.

Routeomschrijving vanaf de A1

Afslag Laren (Hilversum MediaPark), richting Hilversum. Bij rotonde driekwart rond naar Kamerling Onnesweg. Volg bord Annas Hoeve, linksaf Minckelersstraat (richting Baarn). De parkeerplaats is aan de rechterkant, tegenover het afgebrande paviljoen Anna´s Hoeve.

Aanmelden tot en met 20 maart

Voor deelname aan de wandeling is aanmelden noodzakelijk. Dat kan tot en met 20 maart: per e-mail naar info@plan-annashoeve.nl of bij Woldien Tiddens, gemeente Hilversum, telefoon 035 6292310 en email w.tiddens@hilversum.nl


---

einde persbericht

Plan Anna´s Hoeve is een samenwerking van de provincie Noord-Holland, gemeente Hilversum, gemeente Laren, hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht en het Goois Natuurreservaat.

Inlichtingen: Woldien Tiddens, coördinatie communicatie Plan Anna´s Hoeve, tel. 035 629 2310 en email w.tiddens@hilversum.nl