Ingezonden persbericht


Museumweekend in het Natuurmuseum Nijmegen

Tijdens het Nationale Museumweekend op zaterdag 8 en zondag 9 april organiseert het Natuurmuseum Nijmegen allerlei activiteiten, die inhaken op het landelijke thema 'De Kunst van het Weten'. Het Natuurmuseum is niet alleen een plek waar objecten worden bewaard; ze worden er ook bestudeerd en onderzocht. Kennis van en over de collectie is een van de kernkwaliteiten van het museum en zijn medewerkers. Dat laten collectiemedewerkers zien door middel van demonstraties over stenen, fossielen, insecten en dieren opzetten. Voor kinderen is er een speurtocht die niet alleen de hersens laat kraken maar waarbij ook de zintuigen op de proef worden gesteld! Tijdens het Nationaal Museumweekend is het Natuurmuseum Nijmegen geopend op zaterdag én zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Bezoekers hebben dit weekend 50% korting op de entreeprijs.

De collectie van het Natuurmuseum Nijmegen bestaat uit zo'n 35.000 objecten grotendeels onzichtbaar voor het publiek. Museummedewerkers geven demonstraties en uitleg over het beheren en onderzoeken van insecten, stenen en fossielen. Met behulp van een videocamera met microscoop kunnen kleine fossielen worden opgeblazen tot beeldvullend formaat. Preparateurs laten zien hoe je een dier opzet. Kinderen maken een speurtocht met allerlei proefjes over zien, horen, ruiken, voelen en proeven. Verder kunnen bezoekers de kindertentoonstelling OverNachten, over de wereld van nachtdieren, bekijken.

Het Natuurmuseum Nijmegen is gevestigd in de Gerard Noodtstraat 121 te Nijmegen, telefoon 024 - 3297070. Bezoekers hebben dit weekend 50% korting op de normale entreeprijs. De normale entree voor volwassenen bedraagt ¤ 3,- en ¤ 1,50 voor kinderen. n. Museumkaart gratis. Kijk ook op www.natuurmuseum.nl.

Voor redactie: voor meer informatie en of foto's kunt u met mij contact opnemen, telefoon 024 - 3297070 of via pr@natuurmuseum.nl.

Vriendelijke groeten,

Yvonne Bloemena
PR-medewerker

--------------------------------------------
Natuurmuseum Nijmegen
Gerard Noodtstraat 121 Nijmegen
6511 ST Nijmegen
Tel. 024 - 3297070
pr@natuurmuseum.nl
www.natuurmuseum.nl