Gemeente Den Helder

23-03-2006 Op spannende excursie... met De Groene Poolster!

Waar is dat mysterieuze gaas langs de weg voor?

Heb jij het al gezien? Langs de weg bij De Donkere Duinen is weer gaas gespannen. Als je goed kijkt, zie je dat achter dat gaas emmers in de grond zijn ingegraven. Weet jij wat er in die emmers zit? Nee? Het zijn padden! Op zaterdag 8 april 2006 kun je dat met eigen ogen zien. Een vrijwilliger van Werkgroep Vrijwillig Landschapsbeheer legt je dan alles uit over de paddentrek.

Ben jij tussen de 8 en 13 jaar oud, dan kun je met hem op stap. Samen gaan jullie kijken wat er in de emmers zit èn ga je helpen om ze leeg te maken. De excursie start om 8.30 uur op het parkeerterrein voor Restaurant Duinoord en duurt tot ongeveer 10.30 uur. Om mee te kunnen moet je wel een deelnamekaartje halen bij De Groene Poolster. Deze kosten één euro en zijn tot en met woensdag 29 maart 2006 te krijgen (tijdens openingstijden). Geef je snel op, want vol is vol!

De Groene Poolster, centrum voor natuur- en milieueducatie, is te vinden aan de Pasteurstraat 6 in Den Helder. De openingstijden zijn maandag, woensdag en donderdag van 12.30 tot 16.30 uur. Meer informatie is te vinden op www.groenepoolster.nl. Als je vragen hebt, mag je natuurlijk bellen naar De Groene Poolster op telefoonnummer (0223) 678470. Haal gauw een kaartje op bij De Groene Poolster en ga mee op 8 april!