Ingezonden persbericht


VerzamelaarsJaarbeurs Utrecht verwacht miljoenste bezoeker

Tweedaagse Voorjaarseditie met kilometers verzamelgekte

UTRECHT - In het weekeinde van 8 en 9 april 2006 vindt in de Jaarbeurs Utrecht de voorjaarseditie van de VerzamelaarsJaarbeurs plaats. Tijdens dit grootste verzamel-evenement van Europa, stellen ruim 2000 exposanten het meest waardevolle uit hun collecties ten toon, bieden veel collectors items te koop of te ruil aan en gaan op zoek naar nieuwe aanwinst. Er is voor doorgewinterde verzamelaars, maar ook voor alle andere belangstellenden, op deze gigantische verzamelbeurs echt van alles te vinden op het gebied van : antiek, boeken, curiosa, aardewerk, speelgoed, design, techniek, kleding & sieraden, munten, postzegels, ansichtkaarten & telefoonkaarten , enz. Voor muziekliefhebbers is er de Mega Platen & CD Beurs.

Speciale tentoonstelling van 'Neerlands Trots' Particuliere verzamelaars exposeren bijzondere verzamelingen van Nederlandse bedrijven van weleer maar ook van nu zoals: Boldoot , Daf, Fokker, Heineken, Philips en Verkade. Deze verzamelingen, met authentiek materiaal als affiches, wandborden, blikken, enz. geven een beeld van deze bedrijven door de jaren heen. Uniek materiaal kan men aantreffen van bijvoorbeeld de Verkade verzamelaars Wil Gabriel en Elly & Anton Siedsma. Zo is daar de eerste Verkade uitgave 'Plaatjesalbum I' uit 1903 te bewonderen, alsmede de laatste Verkade uitgave getiteld 'Een leven tussen Biskwie en Chocolade' door Co Verkade. Ook de Verkadeblikken en trommeltjes, waxinelichtjes en wandborden zijn te bewonderen.

Op de standplaats 8407 van Siedsma, meteen links vooraan bij binnenkomst hal 8 Curiosa, kunnen alle Verkade albums en vele honderden andere oude Plaatjesalbums worden ingekeken, geruild en getaxeerd. Kijk allemaal eens op zolder naar de reeds jaren onaangeroerde albums en/of losse plaatjes uit grootmoeders en moeders tijd en neem het materiaal mee naar zijn stand. Info: 023- 5614727 Site: http://hobby.clubs.nl/verkade Nel Keesmaat is het boegbeeld van Boldoot. Cor Oostveen doet ons aan Fokker blijven denken. Raymond van der Wely toont de mooiste objecten van de tabaksfabriek KaVeeWee. De familie Van den Berg beheert alles van Heineken. De vereninging Maastrichts Aardewerk toont veel items en het Radiomuseum uit Hoenderloo presenteert veel objecten van Philips.

Speciale VerzamelaarsJaarbeurs postzegel TPG Post brengt voor de fervente postzegelverzamelaars. een unieke Verzamelaars-Jaarbeurs postzegel uit. Dit collectors item is alleen tijdens de beursdagen verkrijgbaar bij de stand van TPG en is een bijzondere aanwinst voor iedere verzamelaar. Dankzij de belangstelling voor deejay-en is platen draaien weer helemaal terug. De Mega Platen & CD Beurs staat in dit voorjaar op de VerzamelaarsJaarbeurs geheel in het teken van vinyl en platen draaien. Zo lanceert popjournalist Robert Haagsma zijn boek Vinylfanaten met interviews van twintig bekende platenverzamelaars waaronder Jules Deelder en geeft Europa's grootste platenfabrikant demonstraties over het productieproces van platen.

Miljoenste bezoeker De VerzamelaarsJaarbeurs Utrecht biedt werkelijk alles. Verzamelbeurzen horen bij onze maatschappij en zijn niet meer weg te denken. Nederland kent ruim 5 miljoen verzamelaars. Verzamelen zit ons allen in het bloed. Ruim 30.000 bezoekers worden op deze verzamel tweedaagse verwacht en daartussen schuilt zeker de miljoenste bezoeker aan de VerzamelaarsJaarbeurs. Bent u deze gelukkige.........? U bent van harte welkom, maar u dient zich wel voor te bereiden op een tocht van kilometers verzamelplezier.


---

VerzamelaarsJaarbeurs 2006 in Jaarbeurs Utrecht Zaterdag 8 april van 09.00 tot 18.00 uur, zondag 9 april van 10.00 tot 17.00 uur. Entreeprijs: E 11,- per persoon. Met kortingsbon en in de voorverkoop via de ANWB-kantoren E 9,50. Kinderen tot en met 10 jaar gratis entree. Info: Sicco Hesselmans : sicco.hesselmans@vnuexhibitions.com of bel (0800) 0503. Site : www.verzamelaarsjaarbeurs.nl

De najaarsbeurs vindt plaats op zaterdag 2 en zondag 3 december 2006.

---- --