Kröller-Müller Museum


Persbericht

Spannende ontdekkingstocht tijdens Kröller-Müller Museum-weekend

Otterlo, 28 maart 2006

Het Kröller-Müller Museum en NP de Hoge Veluwe zijn dit jaar weer actief in het landelijke Museumweekend op zaterdag 8 en zondag 9 april, in nauwe samenwerking met studenten van de Arnhemse Pabo. Voor kinderen en volwassenen is er dit weekend veel te beleven. Een mooie gelegenheid om met het gezin te genieten van Park én museum voor de halve entreeprijs: ¤ 6 voor volwassenen voor eenn kaartje voor Park én museum, ¤ 3 voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar en voor kinderen onder de 6 jaar gratis entree.

Het thema van het Museumweekend is 'De kunst van het weten'. De beeldentuin van het museum is het decor voor een spannende ontdekkingstocht. Kinderen helpen de altijd verstrooide Professor Achjee om de code van zijn kluis te vinden. Hiervoor moeten ze in de beeldentuin op zoek naar zijn medewerkers (gespeeld door de studenten van de Pabo), die allemaal een deel van de code kennen. Als alle informatie is verzameld, worden de kinderen beloond met een kleine verrassing. Kinderen -van (ongeveer) 6 tot en met 12 jaar- kunnen op elk gewenst moment tussen 11.00 en 16.00 uur aan deze tocht deelnemen. Deelname aan de activiteit is gratis.

Het museumweekend valt dit jaar midden in de herinrichtingswerkzaamheden in de Van de Velde-vleugel. Na een grootscheepse restauratie wordt dit museumdeel op 15 april officieel heropend. Een groot deel van de collectie is echter gewoon te zien. Het zojuist geopende Aldo van Eyck-paviljoen in de beeldentuin is met de inrichting met ca. 50 beelden uit de collectie een aanwinst voor het museum.

Verder kan gebruik worden gemaakt van de gratis witte fietsen in het Park en kunnen de wildobservatieplaatsen en het ondergrondse museum Museonder worden bezocht. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van het ruime aanbod in het Park.

Informatie voor het publiek: www.kmm.nl en telefoon 0318-59 12 41.

# # # #