Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T 28 maart 2006

In het kader van het Nationaal Museumweekend
Taxatiemiddag Kunst & Antiek in het Stedelijk Museum Roermond

Op zondag 9 april a.s. kunt u tussen 14.00 en 17.00 uur terecht in het Stedelijk Museum Roermond om kunst en antiek te laten taxeren. Venduehuis Dickhaut Maastricht taxeert in samenwerking met de heer A.C. Staatsen, beëdigd makelaar/taxateur, uw kunstvoorwerpen.

Nationaal Museumweekend met thema 'De kunst van het weten' Op zaterdag 8 en zondag 9 april vindt weer het jaarlijks Nationaal Museumweekend plaats. Het Stedelijk Museum Roermond start dat weekend de expositie "De depots". In deze tentoonstelling zijn verschillende deelcollecties te zien die meestal in het depot te vinden zijn. De opening van deze expositie valt samen met het Nationaal Museumweekend en daarom is er een inloopprogramma samengesteld op zondag 9 april. Tussen 14.00 en 17.00 uur kunt u in het Stedelijk Museum Roermond terecht voor het taxeren van uw kunst en antiek maar ook om meer te weten te komen over de geëxposeerde voorwerpen in de expositie "De depots" én om mee te dingen naar een prijs bij de quiz over "De depots". Uw bezoek omlijsten we met muzikale bijdragen van leerlingen van het Centrum voor de Kunsten. De toegang tijdens het Nationaal Museumweekend is gratis.

Tentoonstelling "De depots"
Op zaterdag 8 april kunt u "De depots" ook al komen bekijken. Deze expositie laat deelcollecties van het museum zien die meestal in het depot vertoeven. Voorwerpen die te maken hebben met stadsgeschiedenis en archeologie, historische prenten, tekeningen en schilderijen, regionale beeldende kunst en voorwerpen uit de historische leefomgeving zijn opgenomen in deze expositie. Dit betekent dat er een groot aantal voorwerpen van verschillende aard te zien is zoals vaandels en putbeelden, schiet- en steekwapens, borstbeelden, stoelen, meubels, klokken, porseleinen beeldjes en serviesgoed, schilderijen uit de 17e en 18e eeuw van Christoffel Puytlinck, Frans Douven en Charles Leickert maar ook van kunstenaars werkzaam tussen 1900 en 1980: Piet Schoenmakers, Eugène Lücker, Ad Maas, Paul Windhausen, Adam Wolf, Mathieu Boessen, Anton Rooskens, Maurice Volkhemer, Frans van den Berg en Johan Berens, oude prenten met afbeeldingen van de stad, Griekse vazen en Egyptische beeldjes, munten en penningen. De expositie "De depots" kunt u bekijken vanaf zaterdag 8 april tot en met zondag 3 september 2006.

Nationaal Museumweekend 8 en 9 april
Taxatie kunst & antiek door Venduehuis Dickhaut Maastricht i.s.m. de heer A.C. Staatsen, beëdigd makelaar/taxateur, in het kader van de expositie "De depots" Stedelijk Museum Roermond
Andersonweg 4
geopend: zaterdag 8 april en zondag 9 april 14 - 17 uur; toegang gratis T 0475 - 333496
E museum@roermond.nl
W museum.roermond.nl



Ingezonden persbericht