Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Museumweekend zaterdag 8 en zondag 9 april

De kunst van het weten; alles over zeearcheologie

Op zaterdag 8 en zondag 9 april vindt het nationale Museumweekend weer plaats. Een gelegenheid die het Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen aangrijpt om allerlei extra activiteiten te organiseren. Die ook nog eens met flinke korting bezocht kunnen worden. Wat is er dit jaar te zien en te doen?

Het Museumweekend heeft elk jaar een thema. Dit jaar is dat "De Kunst van het Weten". In het muZEEum weten we alles van de maritieme geschiedenis van Zeeland. Onderwaterarcheologie is daarbij heel belangrijk. V.O.C. schepen bijvoorbeeld, vergingen soms met man en muis. Hoe triest ook, het levert ons nu een schat aan verhalen en wetenswaardigheden op. Vaak raakten dergelijke schepen gedeeltelijk in de vergetelheid. Ze lagen eeuwen onder water, meestal verborgen onder een laag zand. In het Zeeuws maritiem muZEEum is tijdens het Museumweekend een film te zien over de zoektocht naar zo' n verborgen schip. In deze film, "The shipwreck project", kun je de spannende zoektocht naar de schatten van het VOC-schip 't Vliegent Hart zien. Ook loopt er tijdens het Museumweekend een speciale VOC-route door het gebouw. Hiermee kun je zelf de schatten ontdekken die gevonden zijn tijdens de duikexpedities naar de VOC-schepen.

Bij het thema " De Kunst van het Weten" gaat het ook over de kennis waarover de musea beschikken. Wat weet je van de "schatten" daar bewaard worden? Om deze kennis te testen kun je meedoen met de Kennisquiz Zeeuwse Museumschatten. Formulieren hiervoor zijn ook bij het Zeeuws maritiem muZEEum aanwezig. Er zijn verschillende leuke prijzen te winnen, zoals een ritje met de Stoomtrein Goes-Borsele.

Kom naar het muZEEum en ervaar de betekenis van de zee. Tijdens het Museumweekend geldt een korting van 50% op de normale entreeprijs.

Het muZEEum is het hele jaar geopend van:
Maandag t/m vrijdag 10.00-17.00 uur Zaterdag, zondag en feestdagen 13.00-17.00 uur
U vindt het muZEEum aan de Nieuwendijk in Vlissingen, telefoon 0118-412498.

Maart 2006


Ingezonden persbericht