Minister Donner opent open dag justitiële inrichtingen

Ministerie jus

http://www.justitie.nl

Hans Janssens

070 370 4888

4790

03.04.06



Minister Donner geeft op 8 april 2006 in de jeugdinrichting Den Hey-Acker in Breda het startsein voor de derde nationale open dag van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Na de officiële opening gaat de minister in gesprek met enkele jongeren die in deze inrichting volgens de Work-Wise-methode worden voorbereid op hun terugkeer in de samenleving.

De Work-Wise-methode heeft tot doel jongeren al tijdens hun detentie te begeleiden bij het vinden of behouden van een geschikte beroepsopleiding of een baan. Uit onderzoek blijkt dat een baan jongeren niet alleen structuur en een inkomen oplevert, maar ook meer zelfvertrouwen en status. Work-Wise biedt jongeren een individueel traject, waardoor begeleiding op maat mogelijk is.

Open dag DJI
Tijdens de open dag op 8 april kunnen bijna 12.000 mensen een kijkje nemen in een reguliere gevangenis, een huis van bewaring, een jeugdinrichting, een tbs-kliniek of een detentiecentrum. In totaal doen 62 justitiële inrichtingen mee aan de open dag. Elke inrichting heeft een eigen programma gemaakt om een zo goed mogelijk beeld te geven van het leven in de inrichting.

De nationale open dag wordt dit jaar voor de derde keer gehouden. Vorig jaar bezochten circa 8500 mensen de open dag in 46 deelnemende inrichtingen. Dit jaar gaan bijna 12.000 mensen op bezoek in 62 inrichtingen. De belangstelling voor de open dag was dit jaar zo groot dat de inschrijving al binnen één week vol was.

Uitnodiging aan de redacties/

Ministerie van Justitie