Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Start Campagne `Gratis in ruil voor uw grofvuil' in Amsterdam

Op 8 april start in Amsterdam de publiekscampagne `Gratis in ruil voor uw grofvuil'. De aftrap van de campagne werd vorige week gegeven door de heer J. Blaas, wethouder Openbare Ruimte van stadsdeel Oud Zuid. Met de campagne worden Amsterdammers gestimuleerd om grofvuil (vaker) zelf naar een van de zes Afvalpunten te brengen, in plaats van het op straat neer te zetten. De campagne maakt deel uit van een breed initiatief om met elkaar te zorgen voor een schone, leefbare stad.

Gratis, gemakkelijk en dichtbij
Om Amsterdammers te stimuleren met de voordelen van de Afvalpunten kennis te komen maken, ontvangen zij vanaf 8 april bij het brengen van hun grofvuil naar een Afvalpunt en tegen inlevering van een bon een gratis voetbal. De bon is te vinden in de folder `Gratis. In ruil voor uw grofvuil'. Deze folder wordt voorafgaand huis-aan-huis verspreid. Daarnaast is de bon ook opgenomen in advertenties in het Amsterdams Stadsblad. De bon kan tot 22 april ingewisseld worden tegen een voetbal, zolang de voorraad strekt.

Voor Amsterdammers is het gebruik van de Afvalpunten gratis. De Afvalpunten zijn zes dagen per week geopend van maandag tot en met zaterdag 08.00 - 17.00 uur. De Afvalpunten liggen aan de Seineweg 1, Papaverweg 33, Cruquiusweg 90, Henk Sneevlietweg 22, Rozenburglaan 1 en Meerkerkdreef 31.

33% meer bezoekers
Het streven is dat uiteindelijk 60% van al het aangeboden grofvuil in Amsterdam naar een Afvalpunt wordt gebracht. Voor 2006 hopen de initiatiefnemers hierdoor 33% meer bezoekers dan in 2005 op de Afvalpunten te mogen verwelkomen met hun grofvuil. In 2005 zijn de Afvalpunten 103.594 maal bezocht.De campagne `Gratis in ruil voor uw grofvuil' is een gezamenlijk initiatief van de Amsterdamse stadsdelen via het Platform Voorlichting Afvalstoffen en het Afval Energie Bedrijf.

Voor meer informatie over de Afvalpunten kijk op www.afval.amsterdam.nl.