Blum & partners

Feestelijke opening Ronald McDonald Huis AMC Amsterdam

AMSTERDAM, 4 april 2006 - Het ingrijpend verbouwde en vernieuwde Ronald McDonald Huis AMC Amsterdam wordt op zaterdag 8 april officieel heropend.

Daarmee is Nederlands oudste en grootste Ronald McDonald Huis tegelijk ook het nieuwste van de inmiddels dertien Huizen in Nederland. Het Huis bij het Amsterdamse Emma Kinderziekenhuis AMC is dan gemoderniseerd en voorzien van een extra verdieping. In een Ronald McDonald Huis kunnen ernstig zieke kinderen en hun familie een tijd verblijven als het kind wordt behandeld in het nabije ziekenhuis. De exploitatie is mogelijk door de inzet van talrijke vrijwilligers en bijdragen van donateurs.

Kamers te klein
De verbouwing van het Ronald McDonald Huis AMC Amsterdam is in augustus 2005 begonnen. De belangrijkste reden daarvoor is dat het huis niet meer voldeed aan de huidige eisen. Huismanager Frans Christis: "Bewoners hebben behoefte aan meer privacy op hun eigen kamer. De oude kamers waren te klein om je even terug te trekken, tv te kijken of te werken. Ook verblijven er steeds meer broertjes en zusjes in het huis." Om dat op te lossen zijn er van achttien kamers negen grote gezinskamers gemaakt: met zithoek, tv en draadloze internetverbinding. Ook de tweepersoonskamers zijn vergroot. Om het totaal aantal kamers op dertig te houden is er een nieuwe verdieping met negen nieuwe kamers bovenop het Ronald McDonald Huis gezet. Verder ondergingen ook de drie huiskamers, de gangen, de keuken en de entree een complete metamorfose.

Het ontwerp voor het vernieuwde Ronald McDonald Huis AMC Amsterdam is van AAArchitecten. Aannemer van het project is G.W. Geelen BV, constructeur Hulsebosch & Eijsackers.

Programma opening:
De officiële opening met het oplaten van ballonnen wordt om 14.00 uur verricht door twee patiëntjes. Zij staan immers centraal in alle activiteiten van het Ronald McDonald Huis en het Emma Kinderziekenhuis AMC ernaast. Het openingsprogramma wordt geleid door tv-presentator Robert ten Brink. De divisievoorzitter van het Emma Kinderziekenhuis AMC, prof.dr. H.S.A. Heymans, houdt een toespraak. Ten Brink voert korte gesprekken met E.H.T.M. Nijpels, bestuursvoorzitter van het Ronald McDonald Kinderfonds en met C.P.J. Vlek, voorzitter van de Stichting Familieverblijf Emma Kinderziekenhuis AMC, exploitant van het Ronald McDonald Huis AMC. Huismanager Frans Christis sluit het officiële programma af. Hij zet de vele vrijwilligers en donateurs in het zonnetje, zonder wie het Huis onmogelijk zou kunnen draaien.