TROS

Hilversum, 04-04-2006
Afdeling Marketing & Communicatie

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 8 april
Radio 2 - 16.00 uur

i.o.s. en daniel lohues te gast in tros muziekcafe

Eind 1997 waren ze er ineens, I.O.S. (voorheen Is Ook Schitterend), en inmiddels zijn ze niet meer weg te slaan uit de hitlijsten. Het debuutalbum 'Hemel en Aarde' kreeg lovende recensies en de single 'Iedereen' van de tweede cd werd eveneens een radiohit. I.O.S. viert zondag hun 10-jarig jubileum in Paradiso, maar komt zaterdag eerst bij TROS MUZIEKCAFÉ langs voor een optreden.

Pete Philly & Perquisite zijn twee van de belangrijkste hiphoptalenten in Nederland en hebben hun krachten gebundeld en een album gemaakt. Het album werd genomineerd voor een Edison maar die wonnen ze helaas niet. Wel kregen zij dit jaar de Zilveren Harp. Afgelopen week kwamen ze met de nieuwe single 'Mellow' binnen in de Top 50 en zaterdag zingen zij het nummer in de studio.

Het grote succes van de nummer 1-hit 'Zinloos' met Lange Frans en Baas B, zorgde ervoor dat Ninthe bekend werd bij het grote publiek. Al snel zong iedereen luidkeels met Ninthe mee: "Hoeveel moeten er nog komen, hoeveel moeten er nog gaan?" Nu is Ninthe aan haar solocarrière begonnen en aan presentator Daniël Dekker vertelt ze hier meer over.

Daniel Lohues schreef voor zijn theaterprogramma 'Allennig' allemaal nieuwe liedjes. De liedjes vormen de rode draad in zijn theatershow. Deze staan nu op een cd, die Lohues thuis heeft opgenomen. Hij komt ook 'allennig' naar Amsterdam om deze zeer persoonlijke nummers te zingen in TROS MUZIEKCAFÉ.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur via Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

TROS MUZIEKCAFÉ wordt gepresenteerd door Daniël Dekker.

Voor meer informatie: http://www.trosradio2.nl/muziekcafe/