Ingezonden persbericht


Internationale Handelsdag Kamer van Koophandel

Op Zaterdag 8 april 2006

De Kamer van Koophandel organiseert op zaterdag 8 april voor de tweede keer een Internationale Handelsdag. Op twaalf locaties in het land staan de deuren van 10.00 tot 16.00 uur open voor bezoekers die kennis willen maken met alle aspecten van internationale handel. Verwacht wordt dat ruim 4.000 mensen de Internationale Handelsdag zullen bezoeken.

Officiële opening in Amsterdam
De officiële opening van de Internationale Handelsdag is om 10 uur in Amsterdam. Lucie Huiskens van Premsela, stichting voor de Nederlandse vormgeving geeft het startsein. Op elk van de twaalf locaties staat een thema centraal. In Amsterdam is dit de creatieve industrie. Dit is in de regio Amsterdam een van de snelst groeiende sectoren. Internationaal krijgt de Nederlandse creatieve industrie steeds meer naamsbekendheid. Denk bijvoorbeeld aan modeontwerpers of het ontwerp van de Senseo koffiemachine.

Ontdekken van nieuwe markten
Op de Internationale Handelsdag kan men op de informatiemarkt, in workshops en in het netwerkcafé een indruk krijgen van zakendoen met het buitenland. Bezoekers kunnen deze dag gebruiken om nieuwe markten te ontdekken en contacten te leggen. Door de verscheidenheid aan informatie is het evenement niet alleen interessant voor mensen die willen beginnen met internationale handel, maar ook voor de al meer ervaren im- en exporteurs.

Informatie over import- en exportproces en handel met diverse landen Bezoekers kunnen praktische import- en exportworkshops bijwonen. Hiernaast is er voldoende ruimte voor individuele gesprekken met experts over onderwerpen als financiering, transport, juridische aspecten, fiscale zaken, douane en handelspolitiek. Landenexperts vertellen over het zakendoen met specifieke landen.

Op www.kvk.nl/ihd is het complete programma van de Internationale Handelsdag te vinden. Hier kan men zich aanmelden voor deze dag. De toegang is gratis.