Gemeente Beverwijk


04-04-2006 Burgemeester, raad en gedeputeerde ontdekken Beverwijk

Op zaterdagmiddag 8 april 2006 lopen burgemeester Th.L.N. Weterings, de nieuwe gemeenteraad en gedeputeerde Schipper van de Provincie Noord-Holland de Toeristische Cultuurhistorische Stadswandeling Beverwijk. Deze wandeling is begin van dit jaar uitgegeven door de gemeente Beverwijk en laat Beverwijk van een hele andere kant zien. Niet grauw en grijs, maar een stad met een rijke historie.

Tijdens de wandeling wordt door historicus Jan van der Linden tekst en uitleg gegeven over alle bijzondere locaties die in de route zijn opgenomen.
Eveneens wordt een tussenstop gemaakt bij Museum Kennemerland.

De burgemeester richt het woord tot de wandelaars als plaatsen worden aangedaan waar de komende jaren veel ontwikkelingen gepland zijn. Denk daarbij aan de stationsomgeving en het Meerplein.

De Toeristische Cultuurhistorische Stadswandeling Beverwijk is een succes. Van de eerste druk van 2000 exemplaren zijn er nog 90 over. Momenteel wordt gewerkt aan een herdruk. GeĂŻnteresseerden kunnen een exemplaar ophalen bij de informatiebalie in het Stadskantoor of hier digitaal opvragen.