Gemeente Amsterdam



Hoofddorpplein komend weekend afgesloten voor verkeer

5 april 2006
-
Stadsdeel Amsterdam Oud Zuid

Van zaterdag 8 april 05:00 uur tot maandag 10 april 24:00 uur is het Hoofddorpplein afgesloten voor al het verkeer, met uitzondering van trams en fietsers. Het plein wordt dat weekend voorzien van een nieuwe laag asfalt. Het heringerichte en veiligere plein zal naar verwachting eind april gereed zijn.

De afsluiting van het plein is onvermijdelijk omdat de toplaag van het asfalt niet kan worden aangebracht als er verkeer over het plein rijdt. Daarom wordt het plein op zaterdag 8, zondag 9 en maandag 10 april afgesloten voor auto's, bussen en motoren. Trams en fietsers kunnen wel gebruik blijven maken van het plein.

Het auto- en busverkeer wordt omgeleid. De trams rijden hun normale route. Meer informatie over de omleidingsroutes van de buslijnen is te vinden op www.gvb.nl. Presentatie hoofddorpplein

Groen en evenementen

In april worden op het middengebied van het plein werkzaamheden aan de riolering uitgevoerd. Hierna wordt het middengebied opnieuw ingericht. De aangepaste inrichting bevat meer groen en biedt ruimte voor evenementen. De artist's impression hiernaast geeft een indruk van hoe het nieuwe plein eruit komt te zien. Klik hier voor een groter formaat.

Bij goed verloop en goede omstandigheden wordt het Hoofddorpplein op 29 april (Koninginnedag) weer in gebruik genomen.