Utrecht toerisme en recreatie


- Persbericht, Utrecht 5 april 2006

Utrecht brengt het Nationaal Museumweekend in de 7e hemel

Op 8 en 9 april is er weer een nationaal museumweekend en natuurlijk zijn ook de Utrechtse musea geopend. Het thema van het Museumweekend 2006 is de Kunst van het Weten. De Utrechtse musea geven dit vorm door middel van een test: wat weet u van de musea en hun collectie? Test uw kennis en maak kans op een bijzondere overnachting in museale sferen.

7 musea hebben ieder iets te vieren in of rond 2006: een opening, heropening of een unieke jubileumtentoonstelling. Zij maken hier gezamenlijk een groot feest van, binnen en buiten de muren van de musea. Onder de naam de 7e hemel organiseren de musea diverse activiteiten in Utrecht. Eén van deze activiteiten is de kennistest die in het Nationaal Museumweekend plaats zal vinden.

Op 8 en 9 april zijn er 7 vragen te vinden in het Aboriginal Art Museum, Centraal Museum & dick bruna huis, het Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement, Spoorwegmuseum en het Universiteitsmuseum. De oplossingen moeten worden gezocht in de musea zelf en, voor de 2 gesloten musea, op het internet.

Twee musea, het Geldmuseum en Catharijneconvent, zijn niet open vanwege een grondige verbouwing en een volledige herinrichting. In plaats daarvan stellen zij twee museale prijzen ter beschikking. Vul de 7 antwoorden op de 7 vragen in op www.de7ehemel.com en maak kans op een nachtelijk voorproefje. Onder de deelnemers met de juiste antwoorden zullen twee bijzondere hotelovernachtingen worden verloot: de twee winnaars mogen een nacht verblijven in de bijzondere museumkamer in Grand Hotel Karel V in Utrecht, ingericht door het Museum Catharijneconvent of in een hotelkamer in Holland Hotel Epping in IJsselstein, ingericht door het in 2007 te openen Geldmuseum.

Voor meer informatie over het Museumweekend kunt u terecht op www.museumweekend.nl of www.de7ehemel.com

Noot voor redactie,