Gemeente Maastricht

Afsluiten gedeelte Boschstraat tijdens het weekend voor gemotoriseerd verkeer

Datum: 6 april 2006

In het weekend van 8, 22 en 29 april èn op 13 en 20 mei 2006 wordt de Boschstraat over het gedeelte Bassin tot aan de Noorderbrug afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Vanaf zaterdagmiddag 18.00 uur tot maandag 12.00 uur wordt op dit gedeelte gewerkt aan de aanleg van een koelleiding die loopt vanaf Sappi-terrein naar het Mosae Forum op de Markt.

De weg is wel toegankelijk voor fietsers en voetgangers (oostelijke zijde). Verder zullen met behulp van verkeersregelaars de passerende bussen hun normale diensten draaien. Parkeren op de parkeerplaats nabij het Bassin is tijdens deze periode niet mogelijk. Vertrek voor (van te voren) geparkeerde auto's is wel mogelijk. Over het gedeelte Boschstraat tussen Achter de Barakken en het Bassin wordt éénrichtingsverkeer ingesteld, met als rijrichting Achter de Barakken/Markt. De parkeervakken op dit deel Boschstraat worden opgeheven.
Bij de uitvoering van het werk wordt rekening gehouden met koopzondagen en evenementen in de binnenstad.
Afhankelijk van de vorderingen zullen deze werkzaamheden ongeveer 6 tot 7 weken in beslag nemen. Eind mei wordt het werk afgerond.