Defensie: Commando-overdracht Korps Nationale Reserve

Ministerie def

http://www.mindef.nl

De commandant van het Korps Nationale Reserve (NATRES) van de Koninklijke Landmacht kolonel Ger Pastoor draagt op zaterdag 8 april a.s. om 11.00 uur zijn functie over aan luitenant-kolonel Gerard van der Thiel. De functieoverdracht vindt plaats op de Koning Willem III Kazerne te Apeldoorn, voor het front van vertegenwoordigingen van alle bataljons van het korps en in aanwezigheid van de Commandant Landstrijdkrachten, luitenant-generaal Peter van Uhm.

De NATRES levert professionele eenheden voor militaire bijstand en assistentie aan overheden en samenleving in ons eigen land. De ongeveer drieduizend NATRES-militairen zijn regionaal ingedeeld in vijf bataljons en vervullen hun militaire functie naast een baan in de burgermaatschappij. Veelal in de nabijheid van de eigen woonomgeving. Het korps wordt in de komende tijd uitgebreid tot 3600 militairen.

Eenheden van de NATRES werden vorig jaar onder meer ingezet voor de bewaking en beveiliging rond het bezoek van president Bush aan Margraten, de ceremoniële taken bij de herdenking van zestig jaar bevrijding en de onmiddellijke assistentie tijdens de sneeuwoverlast van eind november.




Ministerie van Defensie